ÇevreDünyaGüney KıbrısKıbrısManşetTürkiye

Ataoğlu: Türkiye’den yola çıkan 3 gemi ülkeye ulaşmak üzere

Bu sabah erken saatlerden itibaren Karpaz'da bekleyişe giren Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu, Suriye’den sızan petrolün ülkemize gelmesine 35 kilometre kaldığını ve gelecek yardımları beklediklerini ifade etti.

Suriye’deki bir santralden Akdeniz’e petrol sızıntısının Kıbrıs’a yaklaşması üzerine dün akşam acil olarak toplanan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Komitesi, sızıntının ada kıyılarına ulaşmasının engellenmesine yönelik neler yapılabileceği noktasındaki çalışmaları değerlendirdi.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da, Suriye’den sızan yakıt konusunda tüm tedbirleri aldıklarını, Sahil Güvenlik ekiplerinin Karpaz bölgesinde konuşlandığını ve Türkiye’den 3 geminin müdahale ekipleri ile birlikte Kıbrıs’a doğru yola çıktığını açıklamıştı.

Bu sabah erken saatlerden itibaren Karpaz’da bekleyişe giren Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu, Suriye’den sızan petrolün ülkemize gelmesine 35 kilometre kaldığını ve gelecek yardımları beklediklerini ifade etti.

Gerekli tedbirlerin alındığını ve ülkemizi teğet geçmesi durumunun söz konusu olduğu ifade edilirken, bu sızan 15 ton petrol nereye giderse gitsin büyük yaralar, izler bırakacaktır.

Bu yüzden denizdeki petrolün bir şekilde denizden tahliye edilmesi gerektiği konusuna değinen Ataoğlu, elimizdeki malzemelerin kullanıldığını ancak yeterli olmadığını, Türkiye’den Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun talimatı ile yola çıkan 3 geminin gelmek üzere olduğu bilgisini verdi.

Dün akşam Kriz Masası oluşturulduğundan bahseden Ataoğlu, geç saatlere kadar toplantı yapıldığını ve ne yapılabileceği konusunda tüm kaynakların da seferber edildiğini belirtti.

“Elimizden gelene her şeyi yapmak için seferberlik gösteriyoruz. Çok kolay bir olay değil ve ciddi izler bırakacaktır” diyen Ataoğlu, petrol sızıntısının ülkemizi teğet geçmesi durumunun söz konusu olduğunu kaydetti.

Şu ana kadar gelen haberlerin olumlu yönde olduğunu ve dileklerinin de bu haberlerin gerçek olması temennileri olduğunu aktararak, teğet geçse dahi nereye giderse gitsin, ekosistemde ve doğada çok derin yaralar bırakacağını üzülerek ifade etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu