KıbrısManşet

Ataoğlu: Ülke turizmini 12 aya yayıyoruz

Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın girişimleri ile Northern Travel Kuzey Kıbrıs Kış Operasyonu programı başlıyor.

Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın girişimleri ile Northern Travel Kuzey Kıbrıs Kış Operasyonu programı başlıyor.

Programla ilgili detayları kamuoyu ile paylaşan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, “Artık ülkemiz 12 ay boyunca misafir ağırlayacak organizasyonlarla tanışıyor” dedi.

2014-2020 yıllarında Northern Travel kış programları ile yaklaşık 400 Bin misafirin Kuzey Kıbrıs’ı ziyaret ettiğini açıklayan Ataoğlu, pandemi nedeniyle 2019-2020 yıllarında 85 bin rezervasyonun, 43 bin 419’unun iptal olduğunu belirtti.

Northern Travel kış programlarıyla 16 Avrupa ülkesinden gelen 50 yaş üstü misafirlere hitap edildiğini kaydeden Ataoğlu, “Kış operasyonları yüksek sezon dışındaki Eylül-Ekim-Kasım-Aralık-Ocak-Şubat-Mart-Nisan-Mayıs aylarında gerçekleşmektedir.

Bu dönemde ağırlıklı 3 ve 4 yıldızlı oteller olmak üzere 36 otel, 80 otobüs, 50 rehber ve 25 restoran kullanılmaktadır” dedi.

Kış programında KKTC’nin bütün bölgelerinin ziyaret edildiğini, şehirler ve beldeler olmak üzere 25 alanın programda yer aldığını belirten Ataoğlu, açık olan bütün tarihi ve kültürel yerlerin de programa dahil edildiğini aktardı.

Bakan Ataoğlu, konaklama ile ilgili olarak Kuzey Kıbrıs’ta faaliyet gösteren Girne, Alsancak, Lapta, Gazimağusa ve Bafra bölgesindeki 3, 4 ve 5 yıldızlı 36 otel ile yarım pansiyon şeklinde çalışıldığını, yılda yaklaşık 500 Bin geceleme yapıldığını anlattı.

Bakanlık onaylı yaklaşık 50 profesyonel rehberinin tüm turlara eşlik ettiğine vurgu yapan Ataoğlu, aynı zamanda grupların başında Türkiye’den gelen profesyonel tur rehberlerinin grup liderleri olarak bulunduklarını belirtti.

Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu, kış turizminin Ercan Havalimanı’na, bölgelere ve esnafa katkı yaptığını da kaydetti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu