GenelKıbrısManşet

Ataoğlu: Ülkeye turist geldikten sonra kapandık demek büyük felaket

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, katıldığı bir TV programında Turizm’deki son durumu değerlendirdi.

Türkiye’den ve AB’den gelen aşılarla birlikte 50 bin civarında kişinin aşılandığını söyleyen Ataoğlu, turizm sektöründe de aşılanma programının oluşturulmasıyla turizminde önünün açılabileceğini öngörüyor.
“Amacımız turizmin istediğimiz noktaya gelmesi ve refaha kavuşmasıdır” ifadelerine yer veren Ataoğlu turizmin yeniden canlanmasıyla sektörde 22 bin 500 çalışanın olacağını kaydetti ve önümüzdeki süreçte Sağlık Bakanlığı’nın yapmış olduğu aşılanma programı çerçevesinde turizminde aşılanma programının oluşturulması gerektiğini belirtti.

“ÜLKEYE TURİST GETİRİP KAPATTIK DEMEK BÜYÜK FELAKET OLUR”
Beklentinin aşılanmayla birlikte, turizminde önünün açılması olduğunu dile getiren Ataoğlu, “Aşılanma oranının istediğimiz seviyeye getirirsek, aşılanmış antikorlu insanların ülkemize gelmesine vesile olacağız. Ülkeye aşılanmış kişileri getirsek bile dünya içinde alınan önlemleri bizim de almamız gerekir. Sağlık koşullarını uygulamamız gerekecek. Sağlık, hijyen ve maske kurallarını bırakmayacağız” dedi.
1 Nisan hedefinin geçerli olup olmadığı sorusu üzerine yanıt veren Ataoğlu, “1 Nisan’da aşılanma oranıyla istediğimiz seviyeye gelebilirsek, turizmde hareketlenecektir. Turizminde canlanması yönünde istediğimiz seviyeye gelmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Temennimiz turizmin önünü tedbirleri alarak açmaktır” dedi.
Ülkeye turist geldikten sonra kapanma kararı çıkarsa bu yükü KKTC’nin kaldıramayacağına da dikkat çeken Ataoğlu, “ Ülkeye turisti getirip tekrar kapandık dediğimizde çok ağır bir yüktür. Bize verilen tarih ne ise o önümüzdeki tarihin açık olduğunu bilmemiz koşuluyla hareket etmeliyiz. Acentelerin misafirleri bulup getireceği bir dönem değil ciddi bir çalışma isteyen bir dönemdir. Ne kadar da hızlı bağlantı kursalar belli bir süreye ihtiyaç vardır ülkeye turist gelmeye başladıktan sonra tekrar kapandık dediğimizde çok ağır maliyet gerektiren girişimlerdir altından kalkmamız mümkün değil” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu