DünyaGenelManşet

Atari, nostaljik oyunları yeni nesil konsollara taşıyacak

Atari eski oyunları yeniden canlandırmak istiyor. 1980 ve 90'lı yıllarda popüler olan 100'den fazla oyunun haklarını satın aldı.

Atari eski oyunları yeniden canlandırmak istiyor. 1980 ve 90’lı yıllarda popüler olan 100’den fazla oyunun haklarını satın aldı.

Atari, ihtişamlı günlerine yeniden dönmek için yatırımlara başladı. Japonya merkezli şirket 1980’ler ve 90’larda oldukça popüler olan 100’den fazla oyunun haklarını satın aldı. Bu adım, Atari’nin şirketi dönüştürme ve oyuncuların sevdiği eski projeleri geri getirme planlarının bir parçası.

Atari ve birçok stüdyo arasında yapılan anlaşmalar sonucunda 100’den fazla oyun Atari’nin bünyesine katıldı. Bu şirketler arasında Accolade, Micropose ve Infogrames gibi 90’ların efsane oyunlarını geliştiren markalar bulunuyor.

Atari’den gelen son açıklamada, 100’ün üzerinde bilgisayar ve konsol oyununu satın aldığını duyurdu. Bu hareket ile şirket ilk olarak kendi kütüphanesinde yer alan oyunların “eve dönüş” yapmasını istiyor. Daha önce benzer bir hamle Demolition Racer serisinde uygulanmıştı.

Şirket ayrıca retro oyun koleksiyonuna daha fazla yapım getirecek satın alımlar da gerçekleştiriyor. Buna göre HardBall!, SunDog: Frozen Legacy ve Fight Night gibi efsanelerin geliştiricisi olan Accolade’i bünyesine kattı.

Şirket, kendi kütüphanesinde var olan oyunları yen nesil konsollarda yayınlamak istiyor. Ayrıca eski oyunların yeni uyarlamaları üzerinde çalışıyor. Atari CEO’su Wade Rosen’e göre yeni alınan oyunların çoğu, nostalji sevenlerin beklediği yapımlardı.

Geçen ay şirket, Berzerk ve Frenzy gibi serilerin isim haklarını ve Nightdive Studios’u satın almıştı. Nightdive Studios alımı, retro oyunları restore etmede başarılı olduğu bilindiği için dikkat çekici.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu