KıbrısManşetSağlıkSiyaset

Ataser: Belediyelere daha fazla yetki verilmeli

Alsancak Belediyesi Başkanı Fırat Ataser, “Maske ve hijyen kurallarına uymayanlara ceza kesme konusunda radikal kararlar aldık. Kalabalıkların toplandığı bet ofisi, kahvehane gibi iş yerlerini kapatmak istedik ama belediyenin bu konuda bir yetkisi yok" dedi

GIYNIK ÖZEL

Bölgede çıkan pozitif covid-19 vakaları sonrası radikal tedbirler almak için harekete geçtiklerini ifade eden Alsancak Belediyesi Başkanı Fırat Ataser, “Maske ve hijyen kurallarına uymayanlara ceza kesme konusunda radikal kararlar aldık. Kalabalıkların toplandığı bet ofisi, kahvehane gibi iş yerlerini kapatmak istedik ama belediyenin bu konuda bir yetkisi yok. Sağlık Bakanlığı’yla görüştük bu konuda Belediyelere de yetki verilmeli ve gereken noktalarda biz de gerekli müdahaleleri yapabilmeliyiz” dedi.

Pozitif çıkan vakaların restoran işletmecisi oldukları için çok sayıda temasları olduğunu ve 50’ye yakın temaslının karantinaya alındığını kaydeden Ataser, “Temaslılar arasında pozitif vaka çıkarsa işimiz çok zora girecektir ve bulaşı önleyemeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu