KıbrısManşetSağlıkSiyasetSürmanşet

Ataser: Bölge için en uygun karar kısmi kapanma

Alsancak Bölgesi’nde 12 vaka tespit edildiğini ve temas takibinin yapıldığını belirten Alsancak Belediyesi Başkanı Fırat Ataser, bölgedeki tedirgin bekleyişin sürdüğünü söyledi

Alsancak Bölgesi’nde 12 vaka tespit edildiğini ve temas takibinin yapıldığını belirten Alsancak Belediyesi Başkanı Fırat Ataser, GIYNIK Gazetesi’ne yaptığı açıklamada bölgedeki tedirgin bekleyişin sürdüğünü söyledi.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile dün akşam bir araya geldiklerini aktaran Ataser, bölgede ivedilikle kısmi kısıtlama tedbirlerinin uygulanması gerektiğini kaydetti. Ataser, “Öncelikle bölgenin kısmi olarak kapatılması ve on beş günde bir bölge temizliğinin yapılması gerekiyor. Bu konuda Sağlık Bakanlığı ile aynı fikirdeyiz” şeklinde konuştu.

“BULAŞ HIZI ÇOK YÜKSEK”

Bölgede temaslı takibinin sürdüğünü aktaran Ataser, “Temaslıların durumunu yakından takip ediyoruz.  Hepsi karantina otellerinde gözlem altında tutuluyor. Bu süreçte bulaş hızının arttığını gözlemliyoruz. Umuyoruz ki temaslılarda pozitif vakaya rastlamayız. Alsancak ve Lapta bölgesinde vaka sayısı neredeyse 40’a yükseldi. Hastalık hızla çoğalmakta o nedenle vatandaşında kendi önlemini alması gerekiyor.  Maske, mesafe ve hijyen kurallarının ihmal edilmemesi gerekiyor” dedi.

“İŞİNİZ YOKSA SOKAĞA ÇIKMAYIN, KORUNUN”

Bölge halkıyla birebir iletişimde olduklarını da aktaran Ataser, bölge sakinlerinin morallerini yüksek tutmaya çalıştıklarını şu sözlerle aktardı: “Herkes de tedirgin bir bekleyiş var. Bölge sakinleri merkezi hükümetten bir hamle bekliyor.  Bir diğer taraftan da bölgemizde hızla aşılanma çalışmaları yapılıyor. Ancak her şeye rağmen vatandaşın önlemlere uyması gerekiyor” dedi ve “İşiniz yoksa dışarıya çıkmayın, kurallara uyun, bölge dışına çıkmamaya özen gösterin” uyarılarında bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu