KıbrısManşetSiyaset

Ataser: Orman Dairesi Müdürü kişisel hırslarıyla hareket ediyor

Alsancak Belediyesi Başkanı Fırat Ataser, günlerdir kendisine ve Alsancak Belediyesi’ne yönelik sürdürülen karalama kampanyasına GIYNIK aracılığıyla yanıt verdi


Alsancak Belediyesi Başkanı Fırat Ataser, günlerdir kendisine ve Alsancak Belediyesi’ne yönelik sürdürülen karalama kampanyasına GIYNIK aracılığıyla yanıt verdi. Tartışmalara konu olan Alsancak bölgesindeki orman arazisinin kendisinin göreve geldiği 2014 yılında yol yapım çalışmaları için havara toprak alındığı için büyük bir çukur haline gelen bir yer olduğunu kaydeden Ataser, “Biz söz konusu araziyi dolgu yaparak doldurduk ve üzerine rehabilite ettik” dedi. Bölgede hafriyat ve hurda işi yapanları bir yere toplamak ve köy dışına taşımak istediklerini kaydeden Ataser, Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu’nun kişisel hırsları nedeniyle belediyenin sözleşmesini yenilemeyi reddettiğini açıkladı.

“BAKAN’IN TALİMATINI BİLE DİKKATE ALMADI”

“Evet orası orman arazisidir fakat herhangi bir ağaç ya da yeşilliğin olduğu bir arazi değil. O araziye evsel atık dökülmüyor. İnşaat artıkları, bahçe temizliği artıkları ve hurda malzemeleri dökülüyor” diyen Ataser, “Orman Dairesi Müdürünün suçlayıcı açıklamaları çok ayıp oldu. Kısa bir süre önce dönemin Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, araziyi bize kiraladı ve kira sözleşmesinin yapılması için Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu’na talimat verdi. Söz konusu arazi yıllardır belediyenin kullanımında olan bir yer. Sözleşme hazırlandı fakat Cemil Karzaoğlu sözleşmeyi imzalamak için şart koştu. Kendisinin söz konusu arazide faaliyet gösteren bazı işletme sahipleriyle husumeti olduğunu söyleyerek, bu kişileri araziden çıkarmamamız halinde sözleşmeyi imzalamayacağını söyledi.

“ALİ KIRAN BAŞ KESEN GİBİ DAVRANIYOR”

“Bakan tarafından sözleşmenin yapılması için kendisine talimat verilmesine rağmen Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu, ‘Falanı orada istemiyorum’, ‘Bu kişileri oradan at’ gibi bir tavır içerisinde Ali kıran baş kesen gibi davranıyor” diyen Ataser, Karzaoğlu’nun bu tavrı hoşuma gitmediği için ben de konuyu Bakan Nazım Çavuşoğlu’na taşıdım. Tarım Bakanı Nazım Çavuşoğlu, bölgeye gelerek incelemelerde bulunacak ve kendisi karar verecek” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu