KıbrısManşetToplum

Atatürk, edebiyete intikalinin 85’inci yıldönümünde GAÜ’de iki ayrı tören ile anıldı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ); Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, edebiyete intikalinin 85’inci yıldönümünde yapılan iki ayrı tören ile andı.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ); Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, edebiyete intikalinin 85’inci yıldönümünde yapılan iki ayrı tören ile andı.

GAÜ’den verilen bilgiye göre, birinci tören; Rektörlük Binası önündeki ‘Atatürk Büstü ve Rölyefi” önünde gerçekleştirildi.

“Türk Milli Mücadelesi’nin Ulu Önderi, tüm cephelerin Muzaffer Kumandanı, tüm dünyada zaruri istiklal hareketlerinin en büyük ilham kaynağı ve Türkiye’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 10 Kasım 1938 tarihinde yaşama gözlerini kapattığı 09.05’de yapılan saygı duruşunun ardından, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İzzettin Kök tarafından onun yaşamının önemli kesitlerinin aktarımı ile devam etti.
Tören, Türkçe Öğretmenliği Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Hülya Ceviz’in “Atatürk Temalı Şiiri” seslendirmesiyle sona erdi.

GAÜ SPECTRUM KONGRE MERKEZİ’NDEKİ TÖREN
Birinci törende olduğu gibi; başta, Rektör Prof. Dr. Ali Haydar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tülin Bodamyalı, Prof. Dr. İsmet Esenyel, Doç. Dr. Oya Ertuğruloğlu, Genel Sekreter Aylin Ayhan ile tüm fakülte dekanları, akademik- idari kadro ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen ve Eğitim Fakültesi’nin organizasyonuyla sunulan program; “10 Kasım Atatürk’ü Anma ve 24 Kasım Öğretmenler Günü Töreni” başlığı altında, GAÜ Spectrum Kongre Merkezi’nde Dekan Prof. Dr. Umay Türkeş’in açılış konuşmasıyla başladı.

Yaptığı konuşmada Atatürk’ün liderlik özelliği ve öngörülerini hatırlatan Prof. Dr. Türkeş, bugün yakın coğrafyada yaşanan ‘Gazze Savaşı’ gibi dahili ve harici olası sorunlar ve ‘kendisinden sonraki yıllara’ ait isabetli öngörülerinin eşsizliğini anlattı.

GAÜ Eğitim Fakültesi Akademisyenleri; Sırasıyla, Yrd. Doç. Dr. Münevver Kata’nın hazırlamış olduğu “Geçmişten Günümüze Kıbrıs Türk Basını’nda 10 Kasım ve Atatürk” konulu sinevizyon gösterimi, Öğretim Görevlisi Buse Eminağa’nın öğrencileriyle seslendirdiği oratoryo ve ‘Müzik Öğretmenliği Bölümü’ öğretim görevlileri; Lale Langal, Nedim Mavi, Cemali Bozpınar eşliğinde bölüm öğrencilerinin icra ettiği “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar”a, “Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi”nin eklenmesi ve diğer sinevizyon sunumları ile Ata’nın duygusal bir atmosfer içinde anıldığı ikinci tören; Norm Ender imzalı, “Parla 100’üncü Yıl” marşının hep birlikte söylenmesiyle tamamlandı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu