GenelKıbrısManşet

“Atatürk ilham kaynağımız”

Girne’de “Atatürk Dönemi 23 Nisan Çocuk Bayramı Törenleri Fotoğraf Sergisi” açıldı

Girne’de “Atatürk Dönemi 23 Nisan Çocuk Bayramı Törenleri Fotoğraf Sergisi” açıldı

Girne’de açılan fotoğraf sergisi 25 Nisan’a kadar 09.00-16.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek

Girne Belediyesi öğrencileri sergiyi gezecek okullara  ulaşım desteği sağlayacak

23 NİSAN KAPSAMINDA

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen “Atatürk Dönemi 23 Nisan Çocuk Bayramı Törenleri Fotoğraf Sergisi”, Girne Belediyesi Sanat Galerisi’nde açıldı. Serginin açılışı, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul’un katılımıyla yapıldı. Girne Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Akkule Hizmet Derneği tarafından Eriş Ülger’in arşivinden yararlanılarak düzenlenen fotoğraf sergisinin açılışında 23 Nisan İlkokulu öğrencileri tarafından şiir dinletisi sunuldu.

 ANLAMLI SERGİ

Cumhurbaşkanı Tatar, açılıştaki konuşmasında, ilkokul öğrencileriyle birlikte anlamlı bir sergide bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çocukken özlemle beklediğine işaret eden Tatar, Atatürk’ün ileride ülkeyi yönetecek çocuklara çok önem verdiğini söyledi. KKTC’nin, Türkiye ile birlikte geleceğe emin adımlarla yürüdüğünü belirten Tatar, özgürlük ve varoluş ile devletin kurulmasına giden yolda, Dr. Fazıl Küçük, Rauf Raif Denktaş ve diğer dava arkadaşlarını rahmetle andı.

ATATÜRK SEVGİSİ

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul da konuşmasında, bu sergi gibi birçok faaliyetin yapılması temennisinde bulundu, sergide emeği geçen ve katılan herkese teşekkür etti. 23 Nisan’ın Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen özel bir gün olduğuna işaret eden Şenkul, Girne’de dünyanın birçok ülkesinden çocukların, bu özel günü kutladığını kaydetti. Şenkul, Kıbrıslı Türklerin Atatürk sevgisinin ne denli büyük olduğunu hatırlatmaya gerek olmadığını da vurguladı.

SERGİYE ZİYARET ÜCRETSİZ

Yapaılan açıklamaya göre sergi, 17-25 Nisan tarihleri arasında 09.00 – 16.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. Sergi süresince yaklaşık 700 öğrencinin koordineli şekilde sergiyi ziyaret etmeleri yönünde çalışma yapılacak. Girne Belediyesi’nin ulaşım desteği sağlayacağı öğrenci ziyaret programı kapsamında, 10 okulun öğrencileri farklı günlerde sergiyi ziyaret edecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu