KıbrısManşetToplum

Atatürk’ü anmayı unuttu

Mehmetçik-Büyükkonuk Belediyesi’nden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e büyük saygısızlık

Mehmetçik-Büyükkonuk Belediyesi’nden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e büyük saygısızlık

ÖZEL HABER

ATATÜRK’E BÜYÜK SAYGISIZLIK
Mehmetçik ve Büyükkonuk Belediyeleri’nin yerel yönetimler reformunun ardından birleştirilmesiyle birlikte, Mehmetçik-Büyükkonuk Belediyesi olarak isimlendirilen belediyenin Büyükkonuk ayağı sürekli olarak ikinci plana atılıyor. Mehmetçik üzerinde yoğunlaşan Belediye Başkanı Fatma Çimen Tuğlu ve belediye yönetiminin bu tavrına alışan Büyükkonuk halkı, söz konusu Atatürk olunca, belediye yönetiminin bu ‘umursamaz’ tavrı karşısında kayıtsız kalamadı.

TÜM BELEDİYELER, FARKLI YERLERDE TÖREN DÜZENLEDİ
Mehmetçik-Büyükkonuk Belediyesi’nin, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde Büyükkonuk’taki Atatürk anıtı önünde tören düzenlemek aklına gelmedi. Büyükkonuk’u her zaman ikinci plana atan belediye yönetimi, Atatürk’ü Anma Günü’nde dahi bu tavrını sürdürdü. Birçok birleştirilen belediyede farklı köylerdeki Atatürk büstlerinde dün ayrı ayrı törenler düzenlenirken, Büyükkonuk’taki Atatürk anıtı önünde Belediye tarafından tören düzenlemedi. Mehmetçik-Büyükkonuk Belediyesi haricindeki Birçok belediye başkanı, farklı köylere asbaşkanlarını ya da meclis üyelerini gönderip, çelenkleri ile tören düzenlemeyi ihmal etmedi.

BÜYÜKKONUK HALKINDAN BÜYÜK DUYARLILIK
Büyükkonuk’un duyarlı gençleri, dün sabah kendi imkânları ile Büyükkonuk Belediyesi’nin çelengini süsleyip Büyükkonuk Belediyesi personeli ile birlikte tören gerçekleştirdi. Atatürk büstüne çelenk koyan, saygı duruşu gerçekleştiren belediye personeli ve vatandaşlar, İstiklal Marşı okuyarak törenlerini tamamladı. Mehmetçik-Büyükkonuk Belediyesi’ne sert tepki gösteren bölge halkı, belediye personeli ve gençlerin duyarlılığını ise ayakta alkışladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu