GenelKıbrısManşetSpor

Atletizmde hasret bitti

Pandemiden bu yana uzun süredir ülkemizde atletizm yarışları düzenlenmiyordu.

ATLETİZM ÖZLEMİ SONA ERDİ

Pandemiden bu yana uzun süredir ülkemizde atletizm yarışları düzenlenmiyordu. Ferhat Sakallı başkanlığındaki oluşan yeni KKTC Atletizm Federasyonu yönetimi, ilk kez Kıbrıs Şampiyonası organize etti. Böylece 23-24 Temmuz tarihlerinde Lefkoşa Atatürk Stadı’nda yapılan yarışlar ile atletizmde uzun süren hasret de sona erdi.

ATLETİZM KIBRIS ŞAMPİYONASI TAMAMLANDI

İki gün süren şampiyonada yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde yapılan yarışlarda kulüpler ve ferdi lisanslı sporcular yarıştı. Yarışlar sonunda büyükler kategorisinde erkeklerde Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), kadınlarda Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) birinci olarak lig şampiyonluğunu da elde etti.

EN FAZLA PUANA PARA ÖDÜLÜ VERİLDİ

İki gün gerçekleştirilen yarışlar sonunda Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAFF) puan cetveline göre yapılan puanlama sonunda kadınlarda ve erkeklerde en yüksek puanı elde eden sporcular da ödüllendirildi. Kadınlarda Tuğba Aydın, erkeklerde Taygun Artan Özcihan en yüksek puanı elde ederek 2 bin 500’er Türk Lirası para ödülünün de sahibi oldu. Atletizmde Kıbrıs Şampiyonası ile birlikte sezon da tamamlanmış oldu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu