KadınKıbrısManşetToplum

Atlı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mine Atlı, Helin Reessur ve nicelerine karşı utandığını söyleyerek, ülkenin, kendi kız çocuklarına karşı sorumluluklarını yerine getirmediğini ileri sürdü

“Mücadelenin başarıya ulaşması için toplumun da etkin katılım göstermesi gerekiyor”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mine Atlı, Helin Reessur ve nicelerine karşı utandığını söyleyerek, ülkenin, kendi kız çocuklarına karşı sorumluluklarını yerine getirmediğini ileri sürdü.

Atlı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, ülkede “toplumsal cinsiyet eşitliği” bağlamında çok iyi bir ivmeyle ilerlenirken, son yıllarda bir gerileme yaşandığına dikkat çekti.

Atlı, “Bu yıl ilk kez; 8 Mart’ta tüm örgütler birlikte yürüyoruz. Bu olumlu bir gelişmedir ancak bu mücadelenin; kadın haklarına ve toplumsal cinsiyet eşitliğine yapılan sistematik saldırıyla başa çıkabilecek güce sahip olabilmesi için toplumun da etkin katılım göstermesi gerekiyor” dedi.

Kadın haklarının, LGBT+’ların haklarının, çocuk ve genelde insan haklarının siyaset üstü bir konu olduğuna işaret eden Atlı, ancak her üç kadından birini etkileyen “kadına karşı şiddet”in bile bu günlerde eril siyaset tarafından göz ardı edildiğini savundu.

Atlı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Secimden sonra kadük olan Ev İçi Şiddet Yasası hala Meclis’in hiçbir komitesinde değil. Şiddet mağdurlarının hayatlarını kurtaracak bu yasa kapağı bile açılmadan bekliyor. Biz bu bağlamda bu ülkenin kız çocuklarına karsı sorumluluklarımızı yerine getirmiyoruz.”

Geçtiğimiz ay bir erkek tarafından öldürülen 16 yaşındaki Helin Reessur cinayetini hatırlatan Atlı, Helin gibi nicelerine karşı utandığını söyledi.

Atlı, “8 Mart’ı tüm ruhumla selamlıyorum” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu