KıbrısManşetSiyasetToplum

Atlı: “CTP’ye iki kere iş birliği teklif ettim ancak reddedildi”

TDP Genel Başkanı Mine Atlı, CTP'ye iki kere iş birliği teklifi ile gittiğini ancak olumsuz karşılandığını belirterek, "Her şeye rağmen CTP ile UBP'nin atbaşı gittiği hiçbir bölgede CTP adayına karşı aday çıkarmadık. Lefke bunlardan biriydi...” dedi

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mine Atlı, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy‘un açıklamalarına yanıt verdi.

TDP Genel Başkanı Atlı, bugüne kadar parti başkanlığına nasıl ulaştığı konusunda onlarca açıklama yaptığına işaret ederek, “Şans eseri bir gelişme olduğunu, siyasetçi olmadığımı ve siyasi bir kariyer hedefim olmadığını da defalarca tüm içtenliğimle anlattım” dedi.

“Ataerkil bir toplumda 36 yaşında genç bir kadın olarak baraj altı kalan bir partinin başkanı oldum” diyen Atlı, göreve gelirken iki ilke edindiğine belirtti, şöyle devam etti:

“Birinci ilkelerime sadık kalmak, ikinci ise şeffaf olmak… Birinci ilke ile ikinci ilkenin çelişeceğine hiç ihtimal vermezdim. Ne yazık ki bugünün gündemi bana bu süreci siyasi bir tecrübe olarak öğretmiştir.

Beni siyasette tanıyan, Türkiye iktidarının gerici, sömürgeci politikalarına karşı mümkün mertebe En geniş cephe siyasetine inandığımı çok iyi bilir. Benim bu ülkede siyaset yapmamı anlamlı kılan en önemli unsur bu ülkede çözüm sürecine katkı koymaktır. Çözüm olana dek ise yarın çözüm olacakmış gibi bütün kurumlarımızın şeffaf, hesap verebilir ve etkin kurumlar olmasını sağlamaktır.”

Genel seçimler ile yerel seçimlerine önemine işaret eden Atlı, “Ülkenin ve toplumun kurtuluşu bu çözüm süreciyle doğrudan doğruya bağlantılıdır” ifadelerini kullandı.

“CTP’YE İKİ KERE İŞ BİRLİĞİ TEKLİFİNDE BULUNDUM, OLUMSUZ KARŞILANDI”

Atlı, Genel Sekreter olduğunda ilk resmi ziyaretini CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’a yaptığı belirterek, “O dönem Lefkoşa hariç iş birliği teklifinde bulundum. Olumsuz karşılandı” açıklamasını yaptı.

Atlı, “Daha sonra Lefkoşa’da sevgili Sıla Usar İncirli’nin adaylığı açıklandıktan sonra Asım Akansoy ile bir görüşme yaptım. Olası bir hükümet ortaklığında yapabileceğimiz iş birliklerini değerlendireceğimiz bir komiteye karşılık, Lefkoşa ve Girne hariç -o dönem her iki bölge için destekleyeceğimiz adaylarla ilgili PM kararı vardı- anlamlı iş birlikleri yapma teklifinde bulundum. Yine olumsuz karşılandı” dedi.

“ADNAN ERASLAN ŞAHSIMA SİTEM EDEREK, İSTİFA ETTİ”

“Her şeye rağmen CTP ile UBP’nin atbaşı gittiği hiçbir bölgede CTP adayına karşı aday çıkarmadık. Lefke bunlardan biriydi” diyen Atlı, açıklamasına şöyle devam etti:

“Bugün Adnan Eraslan şahsıma sitem ederek TDP-TKP defterini kapattığını, Aziz Kaya’ya destek açıkladığımızı gerekçe göstererek partiden istifa etti. Diğer yandan Asım Akansoy programda Lefke’de aday gösterdiğimizi dile getirdi. Anlaşılan ne bölgedeki partililer memnun ne de ana muhalefet. Olsun Lefke’liler kazandı. Evet. Örgüt ve örgütlü mücadele çok önemli.

Harmancı’nın TDP, TKP, YKP ve Bağımsızlık Yolu’nun ittifakı ve/veya örgütlü gücü sayesinde kazanmadığı çok açık. Ancak TDP, TKP, YKP ve BY örgütlerinin bu seçim başarısında hiçbir etkisi yoktu demek şuursuz bir yanılgıdır.”

“BU TOPLUMDAN NE CTP NE DE TDP SİLİNECEK”

TDP olarak özeleştirilerini yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini aktaran Atlı, açıklamasında şunları kaydetti:

“Örgütlerimizi yeniden kurmak, 18 Mart 1976’dan bu yana taşıdığımız bayrağı yüceltmeye de devam edeceğiz. Çünkü bu toplumun TDP’ye ihtiyacı var.

Çünkü bugün ana muhalefet cihat çağrılarına karşı ses çıkarmak, statükoya dokunan icraatların peşinden koşmak yerine yüzde 4,8’lik bir partiyle uğraşıyorsa sorumluluklarını yeniden değerlendirmesi gerektiği aşikardır.

‘Amiral gemisini’ alıp ‘yerelden genele’ sloganıyla yola çıkan bir parti şimdi istediği kadar yerel ayrı genel ayrı desin, işin gerçeği bizim barış kültürüne de iş birliğine de ihtiyacımız var.

Ne CTP yüzde 4 artışıyla yetinsin ne de TDP yüzde 100 oy artışıyla kibirlensin. Ada geneli kendimizi anlatacağımız sandığa gitmeyen binlerce insanımız var.  Bu toplumdan ne CTP ne de TDP silinecek. İş birliği zeminlerini arttırarak ülkeye ve insanlarımıza umut olmak zorundayız.”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu