KıbrısManşet

Atlı: Eylem hakkı ifade özgürlüğü hakkına dahil olan bir haktır

Sosyal medyada yaptığı bir paylaşım nedeniyle Cumhurbaşkanlığı tarafından polise şikayet edilen TDP Genel Başkanı Mine Atlı, Lefkoşa Polis Müdürlüğü'ne gelmesi üzerine basın mensuplarına açıklamada bulundu.

ELİF DÜLGER

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, Lefkoşa’da Cumhurbaşkanlığı önünde yapılan eylem sonrasında polis ile arbede yaşadı. Yaşanan arbede sonucu yapılan eylemde Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları dahil olmak üzere 6 kişi tutuklandı.

Sosyal medyada yaptığı bir paylaşım nedeniyle Cumhurbaşkanlığı tarafından polise şikayet edilen TDP Genel Başkanı Mine Atlı, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne gelmesi üzerine basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Açıklamasında gerçekleştirilen eylemin ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu ve polisin anayasaya aykırı davrandığını belirtti.

ATLI’NIN AÇIKLAMASININ TAMAMI ŞU ŞEKİLDE:

Eylem hakkı ifade özgürlüğü hakkına dahil olan bir haktır. Bir kişi bir başka kişiye zarar vermediği sürece doğrudan doğruya eylem yapma hakkına sahiptir.

Biz yolda kesebilir, kendimizi bil yere kelepçeleyebiliriz. Bazı kişileri rahatsız edebilir belki ancak bireylerin ifade özgürlüğü  kapsamında değerlendirilmektedir. Hiçbir yasa anayasasından üstün değildir. Avrupa İnsan Haklarının 10’uncu madde ifade özgürlüğü hakkıdır ve bunun içinde eylem hakkı da vardır. Eylemi provakatif buluyorlar diye eylemcileri alarak onların aleyhine dava ikame etmek aslında anayasa aykırı bir davranıştır. Eminim ki mahkemedeki süreç bu belli olacaktır ancak polisin bunu biliyor olmasına rağmen  bu tarz tutumunu sürdürmeye devam ediyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu