KıbrısManşet

Atlı, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mine Atlı, Facebook hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşım nedeniyle Cumhurbaşkanlığı tarafından polise şikayet edildi. 

ELİF DÜLGER

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mine Atlı, Facebook hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşım nedeniyle Cumhurbaşkanlığı tarafından polise şikayet edildi.

“Cumhurbaşkanına yönelik hakaret ettiği” gerekçesiyle polise şikayet edilen Atlı, aslında böyle bir çağrı yapılmamış olması gerekirdi diyerek henüz polisin yanına gitmediği için fazla bilgi veremediğini aktardı.

İfade özgürlüğüne doğrudan doğruya bir müdahale olduğunun altını çizen Atlı, “Bizim susmamızı istiyorlar. Eylem yapmamızı ve herhangi bir eleştiri yapmamamızı istiyorlar. Eleştirinin dozu onlara göre fazla kaçmış olsaydı hukuk davası açmaktı özgürlerdi. Bunu saygı ile karşılardım ama senin başkan olduğun bir devletin polisini bu bağlamda kullanmak faşizmin ilk adımlarıdır ve böyle bir hakları yoktur. İstedikleri iklim Kıbrıs Türklerin eylem yaptığı hakkını aradığı bir iklim değil istedikleri iklim istedikleri gibi at koşturabilecekleri, sessizleşeceğimiz bir iklimdir. Biz böyle bir iklime ölürüz de müsaade etmeyiz. Dolayısıyla buralarda çok buluşacak gibiyiz” dedi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu