DünyaEkonomiGenelTürkiye

ATOR: Fiyatlar arttı ama Türkiye hâlâ Akdeniz’in en ucuzu

Rusların gidebildiği az sayıdaki Akdeniz ülkesinde yüksek sezon sonuna gelinmesine rağmen fiyatların arttığı, Türkiye’nin ise hâla en ucuz destinasyon olduğu belirtiliyor.

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) İspanyol Mabrian Technologies tarafından yapılan araştırmaya dayanarak Akdeniz ülkelerinde konaklama fiyatlarının arttığını açıkladı.

ATOR açıklamasında Akdeniz bölgesindeki ülkeler arasında en çok artışın Yunanistan’da beş yıldızlı otellerde yüzde 47 artışla günlük 292 Avro’ya yükseldiği, dört yıldızlı otel fiyatlarının da yüzde 31 artarak 163 Avro’ya ulaştığı belirtiliyor.

Akdeniz ülkeleri arasında İtalya’da da fiyatların arttığı 5 yıldızlı otelde bir gecelik konaklama fiyatının 373 Euro’ya yükseldiği aktarılıyor.

Akdeniz ülkelerinden İspanya’da da otel fiyatları arttı. İtalya’da 5 yıldızlı otelde konaklamanın geceliği 270 Avro, 4 yıldızlı otelde konaklamanın fiyatı da 128 Avro.

Türkiye Akdeniz’in en ucuzu

ATOR, Akdeniz ülkeleri arasında otel konaklama maliyetleri artışı açısından Türkiye’nin en ucuz destinasyon olduğunu vurgularken, ülkede dört yıldızlı bir otelde gecelemenin 76 Avro olduğunu artışın 2019 yılına wxud yüzde 6 oranlarında gerçekleştiğini belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu