KıbrısManşetToplum

Atun’un istifa kararı aldığı iddia ediliyor

Başına buyruk tavırlarıyla Faiz Sucoğlu’nun ardından Başbakan Ünal Üstel’i de bezdiren, KIB-TEK’te yaşanan olumsuzlukların baş mimarı olarak bilinen Sunat Atun’un oyuncağı (KIB-TEK) elinden alınınca “küstüm oynamam” diyerek istifa kararı aldığı iddia ediliyor. Üstel’in görevden almak isteyip de alamadığı Sunat Atun’un yarın görevinden istifa edeceği iddia edilse de bu konu sadece siyasi kulislerde kulaktan kulağa bir iddia olarak yayıldı

Başına buyruk tavırlarıyla Faiz Sucoğlu’nun ardından Başbakan Ünal Üstel’i de bezdiren, KIB-TEK’te yaşanan olumsuzlukların baş mimarı olarak bilinen Sunat Atun’un oyuncağı (KIB-TEK) elinden alınınca “küstüm oynamam” diyerek istifa kararı aldığı iddia ediliyor. Üstel’in görevden almak isteyip de alamadığı Sunat Atun’un yarın görevinden istifa edeceği iddia edilse de bu konu sadece siyasi kulislerde kulaktan kulağa bir iddia olarak yayıldı.

Faiz Sucuoğlu’nun Başbakanlığı döneminde hem Maliye Bakanlığı görevini talep eden hem de Ekonomi ve Enerji Bakanlığı uhdesindeki Kıbrıs Türk Elektrik Kurumunu da kendi yönetimine alarak güçlenen Sunat Atun adeta güç zehirlenmesi yaşıyor.

Faiz Sucuoğlu’nun Başbakanlığı döneminde, Başbakan Sucuoğlu ile ters düşen ve başına buyruk davranışlarıyla Sucuoğlu’nu bezdiren Atun’un istifası talep edilmiş istifa etmeme konusunda direnen Atun, görevden de alınamadığı için hükümetin bozulmasına neden olmuştu.

Faiz Sucuoğlu Başbakanlığındaki ikinci UBP-DP-YDP hükümetinin kurulmasının önündeki en büyük engel olan ve Sucuoğlu’nu Başbakanlık koltuğundan eden Atun, bu kez de kendisine kabinesinde yine Maliye Bakanlığı görevini veren Başbakan Ünal Üstel’in başına dert oldu.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu