GenelKıbrısManşet

Amcaoğlu: 2021-2022 eğitim sistemi baştan inşa edilecek

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu katıldığı bir programda konuştu, “Yüz yüze ve online eğitimler, yeni normal üzerinden baştan inşa edilecek. Önce can sonra canan” dedi.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu katıldığı bir programda konuştu, “Yüz yüze ve online eğitimler, yeni normal üzerinden baştan inşa edilecek. Önce can sonra canan” dedi.

Amcaoğlu, “5,874 öğretmen ve 271 okulla sorunların üstesinden geleceğiz. Bunca kişinin ihtiyacını karşılayabiliyorsanız ilk aşama tamam demektir. Öğretmenin çocuğa ulaşabileceği ortamlar da sağlandıktan sonra bakanlığın en önemli görevi 2021-2022 yılının yeni müfredat ve yeni akademik takvimle planlanmasıdır…” şeklinde konuştu.

“DEVLET 10 YILDA BİR OKUL YAPMIŞ!”

Eğitimdeki en büyük hedefin yüz yüze kaliteli eğitime geçilmesi olduğunu vurgulayan Amcaoğlu, “Devlet son 10 yılda bir okul inşa etmiş. Şuan ise temel atmayla ilgili bir sürü alt yapı çalışmaları var” diyerek inşaatı devam eden okulları sıraladı.

“30 YAŞ ÜSTÜ 12’NCİ SINIF ÖĞRETMENLERİ AŞILANACAK”

12’nci sınıf derslerine giren 30 yaş üstü öğretmenlerin AstraZeneca aşısı ile aşılanması konusunda çalışmalar yapıldığına değinen Amcaoğlu, “Önce aşı sonra eğitim, önce can sonra canan… Başarısız bulunmamız kimsenin canından önemli değildir” dedi.

Bakan Amcaoğlu, eğitimde fırsat eşitliği konusunda ise Eylül ayında alt yapı eksikliklerinin büyük bölümünün bitmesiyle eşitsizliğin ortadan kalkacağını söyledi, “Alt yapı eksiklikleri tamamlanmaz ise eşitsizlik tabi ki olur” ifadelerini kullandı.

“85 BİN 56 ÖĞRENCİ EĞİTİMLE BULUŞMAYI BEKLİYOR”

“Kelle keserek değil diyalog ile anlaşmak lazım” şeklinde konuşan Amcaoğlu, “Ocak’ta aç kapa yapılınca yaşanan kaosu gördük… 2021 yılı için 71 bin 556 öğrenci muhaceret yaptırdı, 13 bin 500 tane de KKTC vatandaşı olan öğrencimiz var ise toplamda 85 bin 56 öğrenci eğitimle buluşmak için bekliyor demektir” vurgusu yaptı.

“73 ÖĞRENCİ SUÇ UNSURUNA KARIŞTI…”

Amcaoğlu, “52 binden fazla öğrenci arasından 73 tanesi suç unsuruna karıştı diye yapılan karalama kampanyaları bu ülkeye yapılan en büyük kötülüktür” dedi.

26 Mayıs tarihinde üniversite rektörleri ile görüşüleceğini aktaran Bakan Amcaoğlu, “Tüm konular masaya yatırılacak. Alınan kararlar sağlık üst kurulla konuşularak yüz yüze eğitime geçilmesi için şartlar zorlanacak” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLERE MÜJDE: ŞUBAT BURSU ÖDENDİ, OCAK AYI BURSLARI AY SONU ÖDENECEK

Olgun Amcaoğlu, 9 Milyon’luk Ocak ve Şubat bursları konusunda da “Şubat ödendi Ocak ise ay sonuna doğru yatacak” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu