KıbrısManşetSiyasetToplum

Avaracı papaz bile bu kadarını yapmaz..

Bugün ülkenin içinde bulunduğu başta ekonomik yıkım olmak üzere, çok daha ciddi sorunların gündem yapılması ve çözüm üretilmesi gerekirken ipe sapa gelmeyen konularla ortalığı karıştırmanın kimseye bir fayda sağlamayacağı açık değil mi?

Ülkede sanki  sol direksiyon araç hiç yokmuş gibi gündemi bulandırmayı marifet sayıyorlar… Lakin ülkeye sol direksiyon araç ithaline tekrar yol açmak ve bunu milli yerli konusuna dönüştürmek ise son derece sığ bir yaklaşımdır. Nitekim buna yol hazırlamak veyahut vesile yaratmak ülke zaten sıkıntılı olan ülke trafiğinin çok ciddi bir tehdit altına gireceğini can ve yol güvenliğinin bütünüyle ortadan kalkacağını da çok iyi hesaplamak gerekiyor. Dolayısıyla yarım asırdan fazladır altyapısı ve bütün dinamikleri ile sağ direksiyon araçlara göre kurgulanan düzeni ters yüz yapmaya yeltenmek cinayete teşebbüstür.

Bunu dillendirenlerin ya da yüksek sesle telaffuz etmeye başlayanların da sığ bakış açılarını odaklandıkları milli yerli zeka düzeylerinin bu tehlikenin farkında olmayacak kadar yetersiz olduklarını açıkçası düşünmek istemiyorum.

Kaldı ki, Türkiye’de imal edilip buraya ithal edilen birçok araba Renault, Fiyat, Toyota ve Honda arabalar SAĞ direksiyon olarak imal edebiliyorken TOGG niye üretemesin? Böyle sığ bir düşünce olabilir mi?

Hoş eğer yanlış bilmiyorsam sağ direksiyon üretimi olmayan araçların sol direksiyon versiyonunun adaya girişi serbesttir.

Bunun teyidini resmi makamlara ibraz edebilirseniz ,istisnai şekilde sol direksiyon olarak adaya getirdiğiniz aracı gümrükleyebilme olanağı vardır.

Tabii ilgili aracın sağ versiyonunun imalatının olmadığını belgelemek kaydıyla.

Şimdi bütün bunlar ortada dururken böyle bir konuyu gündeme sokarak softa şaşırtması yapmaya çalışmanın izahı mevcut gündemi bulandırmaktan başka bir maksat taşımıyor. Bugün ülkenin içinde bulunduğu başta ekonomik yıkım olmak üzere, çok daha ciddi sorunların gündem yapılması ve çözüm üretilmesi gerekirken ipe sapa gelmeyen konularla ortalığı karıştırmanın kimseye bir fayda sağlamayacağı açık değil mi?

Diğer Haberler

Başa dön tuşu