KıbrısManşetToplum

Avcı: “Ülkedeki üniversite sayısının bu kadar hızlı artmaması gerekiyordu”

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı, kurulun üniversite açma ve kapatma yetkisinin olmadığını belirterek, “Biz eğitime başlama izni veriyoruz” dedi. Ülkedeki üniversite sayısına da dikkat çeken Prof. Dr. Avcı, “Üniversite sayısının bu kadar hızlı artmaması gerekiyordu” dedi

Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı, Genç TV’de yayınlanan “Er Meydanı” meydanı isimli programda Mustafa Alkan’ın konuğu oldu.

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Avcı, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde (KSTU) yürütülen sahte diploma soruşturması sonrası gündeme gelen üniversite açma izinleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“ÜNİVERSİTE AÇMA İZİNLERİNDEN EĞİTİM BAKANLIĞI SORUMLU”

Üniversite açma izinlerinden Milli Eğitim Bakanlığı’nın sorumlu olduğunu söyleyen Avcı, “2017’deki yasa değişikliğinden sonra ise üniversite açma ön izni Meclis’e verildi. O tarihten sonra hiçbir üniversiteye açma ön izni verilmedi” dedi.

Avcı, YÖDAK’ın üniversite açmak için verilen ön izin sürecinin hiçbir yerinde olmadığını, sadece eğitime başlama izni verdiğini kaydetti.

“YÖDAK’IN ÜNİVERSİTE AÇMA VE KAPATMA YETKİSİ YOK”

YÖDAK’ın üniversite açma ve kapatma yetkisinin olmadığını vurgulayan Avcı, “Yasada böyle bir yetki verilmedi. Bunların doğru bilinmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“ÜNİVERSİTE SAYISININ BU KADAR HIZLI ARTMAMASI GEREKİYORDU”

Avcı, ülkedeki üniversite sayısının bu kadar hızlı artmaması gerektiğini belirterek, “Ülkede dünya sıralamasında yer almış üniversite ve akademisyenlerimiz var. Fakat o hedefle kurulmamış üniversiteler de mevcut” diye konuştu.

YÖDAK’ın çalışmalarıyla ilgili bilgilendirmelerde bulunan Avcı, “Her yıl 150 program masasında görüşme yapıyoruz. Biz akademik kriterle uygun hocalarımızı, laboratuvarları, bölümleri ve akademik altyapıyı denetliyoruz” açıklamasında bulundu.

Turgay Avcı, yükseköğretimi planlayabilmek için öncelikle devletin bir yüksek öğretim politikası olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu