GenelKıbrısManşet

Avcil’in kardeşi ve yengeside Güzelyurt Kaza Mahkemesine çıkarıldı

Koruma polis Şerif Avcil’in ardından kardeşi ve yengesi de tutuklanarak az önce Güzelyurt Kaza Mahkemesine çıkarıldı

GÜREN TİLKİ
Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesinde başlatılan ‘sahte diploma’ ve ‘yolsuzluk’ soruşturması kapsamında poliste tutuklu bulunan koruma polis Şerif Avcil’in kardeşi Şahin Avcil ve yengesi Melek Avcil az önce tutukluluk talebi ile Güzelyurt Kaza Mahkemesine çıkarıldı.
Mali Suçlarla Mücadele Şubesinde görevli polis çavuşu Bilger Koral, iki zanlının da arandığını ve dün mahkeme emri ile tutuklandıklarını söyledi. Polis çavuşu Koral, şu an poliste tutukluluğu devam eden zanlı Şerif Avcil’in evinde gerçekleşen aramada, bir kitabın içinde zanlı Melek Avcil’e ait, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesine ait öğrenci belgesi bulunduğunu 4 yıllık İşletme Yönetimi Lisans Programı mezunu gösterildiğini kaydetti.
Koral, zanlı Şahin Avcil’nde aynı şekilde bölüm mezunu gösterildiğine dair belge bulunduğunu aktardı. Soruşturmanın yeni başladığını kaydeden polis çavuşu, zanlılar hakkında 1 gün tutukluluk talep etti.
Yargıç Gülay Süleymnaoğlu Uğur, zanlılar aleyhinde soruşturmanın devam ettiğine dikkati çekerek 1 gün tutuklu kalmalarına karar verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu