KıbrısManşet

Avcıoğlu: İptal edilen ihaleye konu makineların bakımları nasıl yapılacaktır?

Kıb-Tek'teki ihale iptalleri ile gündemden düşmeyen Enerji ve ekonomi Bakanı Erhan Arıklı yine bir ihale iptali ile daha gündeme geldi.

Sosyal medya hesabından sürekli Erhan Arıklı’nın eksiklikleri ve yanlışları ile ilgili paylaşımda bulunan Kıb-Tek Yönetim Kurulu Eski Üyesi, Elektrik Mühendisi Yusuf Avcıoğlu, bugün yaptığı paylaşımında da Erhan Arıklı ve ekibi Kıb-Tek’de ihale iptallerine devam ettiğini aktardı.

Avcıoğlu, “Hatırlanacağı üzere 23.08.20201 tarih ve E.S.(K-I)1144-2021 no’lu Bakanlar Kurulu Kararı ile “4 Ay süre ile Kamu İhale Yasası Kurallarının UYGULANMAMASINA” yönelik Yasa Gücünde Kararname çıkarılmış, bu çerçevede de üretici firmadan, İHALESİZ, ADRESE TESLİM mal ve hizmet alımları yapılmıştı” dedi ve 6 soruyu Enerji ve Ekonomi Bakanı Erhan Arıklı’ya yöneltti.
AVCIOĞLU’NUN PAYLAŞIMININ TAMAMI ŞU ŞEKİLDE:
Erhan Arıklı ve ekibi Kıb-Tek’de ihale iptallerine devam ediyor!
Bizzat kendilerinin hazırlayarak çıkmış oldukları, 233/2021 no’lu ve “4,355,049 € + KDV (46,668,807 TL +KDV) tutarındaki Dizel Santral Majör Bakım Servis Hizmeti ve Yedek Parça Tedariki” ihalesini de iptal ettiler.
Hatırlanacağı üzere 23.08.20201 tarih ve E.S.(K-I)1144-2021 no’lu Bakanlar Kurulu Kararı ile “4 Ay süre ile Kamu İhale Yasası Kurallarının UYGULANMAMASINA” yönelik Yasa Gücünde Kararname çıkarılmış, bu çerçevede de üretici firmadan, İHALESİZ, ADRESE TESLİM mal ve hizmet alımları yapılmıştı.
Şimdi soruyoruz:
1-) Kararnameye dayandırılarak İhalesiz ve Doğrudan alım ile üretici firmadan aldığınız mal ve hizmetlerin toplam bedeli nedir?
2-) Makine Bakım ve Yedek Parçası İhalesini iptal etme sebebiniz yeni doğrudan alımların önünü açmak mıdır?
3-) Makine Bakım ve Yedek Parçası İhalesini iptal etme sebebiniz, ihalenin adrese teslim, firma işaret eden bir ihale olması mıdır?
4-) İptal edilen ihaleye konu makinaların bakımları nasıl yapılacaktır?
5-) Adrese Teslim derken bunu mu kastetmiştiniz?
6-) İyi Yönetimden kastınız bu mudur?

Diğer Haberler

Başa dön tuşu