GenelKıbrısManşetToplum

Avcıoğlu: KIB-TEK münhalleri buram buram şaibe kokuyor!

Halkın Partisi MYO üyesi ve KIB-TEK Yönetim Kurulu Eski Asbaşkanı Yusuf Avcıoğlu, dün gerçekleştirilen KIB-TEK münhallerinin buram buram şaibe koktuğunu açıkladı.

Avcıoğlu, KIB-TEK münhallerindeki şaibelerle ile ilgili paylaştığı görsellerde cevap kağıtları ve sonuçlar üzerinde “Neden imza yok? Neden penna yok? Neden el yazısı yok? Bu nasıl bir matematik? Var mı bunlara verecek bir cevabınız?” diye sordu.

Avcıoğlu yaptığı açıklama şu şekilde;;

“Adayların Cevap Kağıtları üzerinde isimleri bilgisayar ile yazılarak çıktı alındı ve kişilere öyle dağıtıldı. Yani ayırt edici el yazısı yok!

-Cevap kağıtlarına cevaplar kurşun kalem ile işaretlendi. Birilerinin sınavdan sonra cevapları değiştirme imkanı evet var!

-Adayların Kağıt üzerinde imza atacakları bir boşluk yoktu ve imza arttırılmadı! Sınavdan sonra, aynı adayın bilgileri ile yeni bir cevap kağıdı basılıp, istedikleri şekilde kurşun kalem ile Cevap doldurup sınavda birinci gelen adayı sınav kontrolü sonunda sonuncu getirmek evet mümkün!

-Sınav kağıtlarında, sınava girilen bölüm ile alakasız sorular olduğu söyleniyor. Mesela Elektrik Elektronik Mühendislerine Blockchain sorulması gibi. Evet Blockchain günümüzün önemli teknolojilerinden biri, ama şunu sormak gerek; Elektrik Kurumu mesela Blockchain’i nerede kullanıyor? Kullanıyor mu? Hayır!

-30 sorulu ve soruların eşit değerde olduğu bir sınav sonucunda adaylar Nasıl tam yuvarlak 30, 40, 50, 60, 70 aldılar? 100/30= 3.33 soru başına gelen puan değeri. Hangi matematik formülü/yöntemi veya psikoloji ile bu notları hesaplarınız?

-Alengirli yöntemlerle ahbap çavuş, akraba ve partililerinizi kuruma doldurarak, hakkı olanın hakkını yemenin yolunu böyle mi buldunuz?”

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu