KıbrısManşetToplum

Avcıoğlu: KIB-TEK’in borçlarının faizlerini elektrik faturalarında hep birlikte ödeyeceğiz

KIB-TEK yönetim kurulu eski asbaşkanı ve Halkın Partisi MYO üyesi, Yusuf Avcıoğlu, Kıb-Tek’in Yönetim Kurulu Üyelerinden birinin, “KIB-TEK’in 900 Milyon TL Artıda” olduğunu ve “Kurumun iyi yönetildiğini” söylemesi üzerine Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararlarına göre sadece Temmuz-Ekim 2023 döneminde “KIBTEK’in aldığı “İlave Borç” miktarının 925 Milyon TL’ye ulaştığını belgelerle belirtti.

Avcıoğlu, bu Yönetim Kurulu üyesinin üstüne basa basa ‘işletme’ mezunu olduğunu belirtmesi üzerine “bu hesaplamaları yapmak için İşletme Mezunu olmaya gerek yok.İlkokul müfredatında olan, matematikte dört işlemi bilmek yeterli” dedi.

Bakanlar Kurulu kararlarıyla bankalara 3 ayda 925 Milyon TL Borçlanan Kıbtek’in, Başbakan Ünal Üstel’e göre Kıb-Tek’in hiçbir yere borcu olmamasının fakat Kıb-Tek’in Bakanlar Kurulu kararlarıyla bankalara 3 ayda 925 Milyon TL Borçlanması hakkında açıklamada bulunan Avcıoğlu, “Bu borçlanma kararlarını hep o dış mihraklar alıyor” dedi.

Avcıoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Paralel Evrende Aile Şirketine dönüştürülen bir KIBTEK ve bağlı olduğu bir Üst-El Hükümeti daha olsa gerek. Bu Borçlanma Kararlarını hep o dış mihraklar alıyor!
Bir müjde de halkımıza vereyim:
KIBTEK’i Aile Şirketi yapmanın meyvesi olan bu Borçların Faizlerini Elektrik Faturalarında hep birlikte ödeyeceğiz…”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu