KıbrısManşetToplum

Avcıoğlu: “KKTC olarak bizleri karanlık bir kış bekliyor”

Yusuf Avcıoğlu, Ünitedeki arızanın giderildiğini, yaklaşık 1 saat içerisinde elektrik kesintilerinin son bulmasının beklendiğini söyleyerek, "2018 yılından beridir Yatırım yapılmazsa üretimde yetmezlik yaşanacağını üstüne basa basa defalarca dile getirmemize rağmen, "Basiretsiz, İradesiz, Beceriksiz ve Samimiyetsiz Bakanlar" sayesinde gereken yatırımlar yapılmadı ve bu duruma göz göre göre gelindi." dedi

Yusuf Avcıoğlu, Ünitedeki arızanın giderildiğini, yaklaşık 1 saat içerisinde elektrik kesintilerinin son bulmasının beklendiğini söyleyerek, “2018 yılından beridir Yatırım yapılmazsa üretimde yetmezlik yaşanacağını üstüne basa basa defalarca dile getirmemize rağmen, “Basiretsiz, İradesiz, Beceriksiz ve Samimiyetsiz Bakanlar” sayesinde gereken yatırımlar yapılmadı ve bu duruma göz göre göre gelindi.” dedi.

Avcıoğlu’nun açıklamasının tamamı:

“Geçtiğimiz hafta sonu 1 numaralı Buhar Türbininde yaşanan arıza sebebiyle Ülke genelinde dönüşümlü elektrik kesintileri yapılmıştı.
Bu akşam da 2 numaralı Buhar Türbininde yaşanan arıza sebebiyle ülke genelinde dönüşümlü elektrik kesintileri yapılıyor.
Ünitedeki arıza giderildi, bir saat gibi bir süre içerisinde elektrik kesintilerinin son bulması bekleniyor.
2018 yılından beridir Yatırım yapılmazsa üretimde yetmezlik yaşanacağını üstüne basa basa defalarca dile getirmemize rağmen, “Basiretsiz, İradesiz, Beceriksiz ve Samimiyetsiz Bakanlar” sayesinde gereken yatırımlar yapılmadı ve bu duruma göz göre göre gelindi.
Şunu özellikle belirtmek gerekir ki havaların iyice soğumasıyla birlikte, eldeki tüm üniteler çalışır durumda olsa bile, Pik Yük olan saatlerde Üretim Yetmezliği olması bekleniyor. Olası arızalarda ise bu açık daha da büyüyecektir.
Özetle kış henüz yeni başlıyor, ve KKTC olarak bizleri karanlık bir kış bekliyor.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu