EkonomiGenelGüney KıbrısKıbrısManşet

Avrupa Bankacılık Otoritesi, kredilerde Güney Kıbrıs’ın performansını kötü buldu

Alithia gazetesi, Αvrupa Bankacılık Otoritesi’nin değerlendirmesine dayanarak, Güney Kıbrıs’ın, konut kredisinin geri kazanım süresinde, hem de diğer tüketici kredileri kategorisinde Avrupa Birliği’nde en kötü performansı sergilediğini yazdı

Avrupa Bankacılık Otoritesi’nin (EBA), Güney Kıbrıs’a ilişkin yaptığı değerlendirme Rum basınında yer aldı.
Alithia gazetesi, Αvrupa Bankacılık Otoritesi’nin değerlendirmesine dayanarak, Güney Kıbrıs’ın, konut kredisinin geri kazanım süresinde, hem de diğer tüketici kredileri kategorisinde Avrupa Birliği’nde en kötü performansı sergilediğini yazdı.

Gazete, EBA’nın kredilerin kazanılmasındaki ulusal çerçeve araştırmasına göre, gayrimenkul alanında, Rum bankacılık sisteminin, Avrupa ortalamasından iki kat fazla zamana ihtiyacı olduğunu belirtti.
Habere göre, Avrupa ortalaması 3.1 yıl olan kredi geri kazanımı, Güney Kıbrıs’ta ise 6.4 yıldır.

OLAF’TAN ARAŞTIRMA

Öte yandan, Haravgi gazetesi Avrupa Dolandırıcılıkla Mücadele Bürosu’nun (OLAF), daha önce Güney Kıbrıs’ın da adının karıştığı, Avrupa ödenekleriyle ilgili ekonomik skandalla ilgili araştırma başlattığını yazdı.
Gazete, bu konunun dünkü Rum Meclisi Denetleme Komitesi’nde ele alındığını belirtti.

Gazete, OLAF’ın araştırmaya başladığını ancak Rum Ticaret Bakanlığı’nın, (yolsuzluk hakkındaki) soruşturmayı yapacak kişiyi henüz bilgilendirmediği için konuyla alakalı disiplin soruşturmasını başlatamadığını da yazdı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu