KıbrısManşet

Avrupa Gazetesi’nin manşetten ‘Efsane Yarbay’ göndermesi..

Avrupa Gazetesi 'Efsane yarbay katilmiş meğer' başlığıyla, Sedat Peker'in Kutlu Adalı cinayetinin azmettiricisi olarak Korkut Eken'i işaret ettiği iddialarını manşetine taşıdı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in Kutlu Adalı Cinayeti’nin azmettiricileri olarak Mehmet Ağar ve Korkut Eken’in isimlerini itiraf etmesi, ayrıca Susurluk Cinayetleri Davası’nda Ağar ile Eken’in de aralarında bulunduğu bazı isimlerin beraat kararının bozularak yeniden yargı yolunun açılması, Korkut Eken’i gündemin ilk sıralarına taşıdı.

Avrupa Gazetesi’ de ‘Efsane yarbay katilmiş meğer’ başlığıyla, Sedat Peker’in Kutlu Adalı cinayetinin azmettiricisi olarak Korkut Eken’i işaret ettiği iddialarını manşetine taşıdı.

20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılan ve gösterdiği cesaret ve yaptığı hizmetlerden dolayı “Şerit Rozet Beratı” ile ödüllendirilen, Gerek askerliği gerekse emekli olduktan sonra Millî İstihbarat Teşkilatı’nda (MİT) görevli olduğu dönemlerde PKK ile verdiği mücadelelerden dolayı “Efsane yarbay” olarak bilinen Korkut Eken’in ismi bu günlerde gazeteci Kutlu Adalı’nın faili meçhul cinayetiyle anılıyor.

SEDAT PEKER NE DEMİŞTİ?

Sedat Peker, Mehmet Ağar’ın kendisine, “Kutlu Adalı Kıbrıs’ı Rumlara satmak istiyor” dediğini, bu sebeple Adalı’yı öldürülmesi adına kardeşini adaya gönderdiğini öne sürerek, “Hep böyle yapıyorlar. Vatanseverlik diyorlar, milleti coşturuyorlar herkesi birbirine sokuyorlar” iddialarında bulundu.

Peker, Mehmet Ağar ve Korkut Eken’le aralarında geçtiğini söylediği diyalogları şöyle aktardı:

“Biz o zaman Korkut Eken ve Mehmet Ağar ile hep beraberiz. Mehmet Ağar, ‘Bana iki tane profesyonel bul’ dedi. Ben de öz kardeşimi, Atilla Peker’i vereceğimi söyledim.”

Türk Hava Yolları’nın, sattığı uçak biletlerini sakladığı harici belleklerin varlığından söz eden Peker, “Harddisklerde, geçmişten bugüne kadar satılan tüm biletler bulunuyor. İsteyen, Atilla Peker ile Korkut Eken’in, cinayetten ne kadar önce Kıbrıs’a gittiklerini bulabilir” diyerek, iddialarına şöyle devam etti:

“Aradan zaman geçti, 3-4 gün sonra döndüler, denk gelinemedi. Korkut abiyle konuştum, dedi tekrardan gideceğiz. Sonra orada bunların başka bir ekip öldürmüş. Sonra görüştüğümüzde, bana işin hallolduğunu söyledi.”

Peker iddialarında, Kutlu Adalı’nın St. Barnabas Manastırı’nda yaşanan “soygunla ilgili çalışma yaptığını” ve ardından “Kıbrıs’ı Rumlara sattığı iddialarının ortaya atıldığını” da dile getirdi.

Kıbrıslı gazeteci ve yazar Kutlu Adalı, ikon müzesi olarak değerli eserlere ev sahipliği yapan St. Barnabas Manastırı’nda 14 Mart 1996’da yaşanan silahlı bir baskını araştırmasının ardından tehditler aldığını açıklamış, 6 Temmuz 1996’da ise 61 yaşında suikasta uğramıştı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu