KıbrısManşetToplum

Avrupa Günü, “Çeşitlilik içinde Birlik!” teması ile kutlandı

Avrupa Günü, Avrupa Komisyonu'nun desteğiyle "Çeşitlilik içinde Birlik!” teması ile Lefkoşa'da Zahra Sokak’ta düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Avrupa Günü, Avrupa Komisyonu’nun desteğiyle “Çeşitlilik içinde Birlik!” teması ile Lefkoşa’da Zahra Sokak’ta düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Etkinlikte, Brüksel’den video bağlantısı ile bir konuşma yapan Avrupa Komisyonu Yapısal Reform Destek Genel Müdürlüğü Kaynaklar, Koordinasyon ve Yardım Programı Direktörü Judit Rozsa konuşmasına 6 Mayıs’ta kutlanması planlanan ancak yaşanan şiddetli yağmur ve dolu nedeni ile sona ermek zorunda kalınan etkinliğe katılanlara teşekkür etti.

Ayrıca, AB’nin Ukrayna’ya ve Ukrayna halkına verdiği desteğin devam ettiğini ifade ederken, Avrupa’nın göbeğinde askeri çatışmalarla karşı karşıya olduğumuz bu dönemde, birbirimize kenetlenmenin her zamankinden daha önemli olduğuna vurgu yaptı.

Rozsa, “Kıbrıs’ın yakın geçmişte çatışma yaşamış bir ülke olduğunu asla unutmamalıyız. AB’nin, kalıcı barış ve refah getirecek ve tam AB üyeliğinin faydalarını tüm vatandaşlarına yayacak olan Kıbrıs’ın yeniden birleşmesine yönelik bağlılığını bir kez daha teyit ediyorum” dedi. “AB Yardım Programı, Kıbrıs Türk toplumunun ekonomik kalkınmasını sağlamayı ve Kıbrıs Türklerinin günlük yaşamlarını iyileştirmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca güven artırıcı önlemler yoluyla iki toplumu birbirine yakınlaştırmayı ve yeniden birleşmeye hazırlanmak için AB standartlarını getirmeyi hedeflemektedir. 2006 yılından bu yana AB bu programa 656 milyon Euro ayırdı” diye ekledi.

Etkinlikte katılımcılara ayrıca 2023 yılının “Avrupa Beceriler Yılı” olduğu da hatırlatıldı. Bu yılın tamamen, insanların kaliteli işler için doğru becerileri edinmelerine yardımcı olmak ve şirketlerin AB’deki beceri eksikliklerini gidermelerine yardımcı olmakla ilgili olduğu vurgulandı.

“LBO Çocuk ve Çok Sesli Gençlik Korosu” mini konser verirken, Studio 21cc dans performanslarıyla etkinliğin enerjisini artırdı. Karagöz Hacivat Gölge Oyunu ile İzel Seylani ve DJ Çoşkuner de etkinlikte sahne aldı. Kültürel Miras Teknik Komitesi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından uygulanan kültürel miras alanlarını içeren sanal gerçeklik turları düzenledi ve kültürel miras hazine avına katılanlar için bir ödül çekilişi gerçekleştirildi.

Etkinlikte ayrıca çocuklar ve aileler için çeşitli yaratıcı etkinlikler de yer aldı. Katılımcılar, AB Üye Devletlerinin stantlarından Avrupa hakkında daha fazla bilgi edinme şansı buldular. AB fonlu projeler ile Yeşil Hat Ticareti alanında faaliyet gösterenler de dahil olmak üzere sivil toplum örgütleri ve özel sektör kuruluşları da halkla etkileşimde bulunarak bilgi verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu