KıbrısManşet

Avrupa İlaç Ajansı, ABD’li Moderna’nın Covid-19 aşısına ilk toplantıda onay vermedi

Avrupa İlaç Ajansı (EMA), ABD'li ilaç şirketi Moderna tarafından üretilen Covid-19 aşısına onay vermedi. Moderna'nın söz konusu aşısı ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından 19 Aralık'ta onaylanmıştı

Avrupa İlaç Ajansı (EMA), ABD’li ilaç şirketi Moderna tarafından üretilen Covid-19 aşısına onay vermedi. Moderna’nın söz konusu aşısı ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından 19 Aralık’ta onaylanmıştı.

EMA’nın İnsani İlaçlar Bilimsel Komitesi’nin (CHMP) olağanüstü şekilde toplanarak bu karara vardığı ve heyetin yaptığı toplantıda anlaşma sağlanamadığı açıklandı.

CHMP heyetinin normal şartlarda 6 Ocak Çarşamba günü toplanması bekleniyordu. Ancak üretici firmanın, istenen belgeleri perşembe günü Amsterdam’daki EMA merkezine ulaştırması üzerine toplantı iki gün öncesine çekildi.

Hollanda İlaç Değerlendirme Kurulu (MEB) Başkanı Ton de Boer, “İşler bu şekilde yürüyor. Daha fazlasını umuyorduk. Havada kalan tüm soruları tek bir toplantıda cevaplamamız imkansız. Bu gecikme olağandışı değil, aşı onayına ilişkin dikkatli bir sürecin yürütüldüğünün göstergesi. Çarşamba günü yeniden bir karar alacağız. Ancak (sonucun) ne olacağını bilemiyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Aşı olan bir sağlık görevlisi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu