GenelKıbrısManşet

Avrupa Muhafazakarlar ve Reformcular Partisi toplantısı Güney’de yapıldı

Avrupalı muhafazakar ve merkez sağ partilerinin oluşturduğu uluslararası bir siyasi parti olan Avrupa Muhafazakarlar ve Reformcular Partisi (ECR) toplantısı, ELAM’ın da katılımıyla Cumartesi günü Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirildi.

Fileleftheros gazetesi, “İtalyan Sağı Önderliğinde” başlığı alında verdiği haberinde, ECR toplantısının Cumartesi günü Güney Kıbrıs’ta ELAM’ın da katılımıyla gerçekleştirildiğini belirtirken, ELAM’ın İtalya’da seçimleri kazanan aşırı sağcı İtalya’nın Kardeşleri partisini kendisine örnek olarak aldığı yorumunda bulundu.

ELAM’dan toplantıya ilişkin yapılan açıklamada, ELAM Başkanı Hristos Hristu, İtalyan AP Milletvekili Carlo Fidenza, ECR’nin İtalya’daki Genel Sekreteri ve milletvekili Antonio Giordano, İtalya Savunma Bakanı Yardımcısı Isabella Rauti’nin yaptıkları konuşmalara yer verildi. Toplantıya 22 ülkeden katılım gerçekleştiğine vurgu yapıldı.

Katılımcılar, toplantı çerçevesinde yaptıkları konuşmalarda ise ELAM’ın ECR’ye katılımından duydukları memnuniyeti dile getirerek, mülteci sorununa ağırlık veren konuşmalar gerçekleştirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu