KıbrısManşet

Avrupa Parlamentosu’ndan Türkiye’ye yaptırım talebi

AP, Avrupalı liderlerden Ankara'ya karşı sert yaptırımlar uygulamalarını ve Türk askerinin KKTC'den çıkmasını talep etti

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği’nden (AB) Türkiye’ye yaptırım uygulanmasını istedi.

631 “evet”, 3 “hayır” ve 59 “çekimser” oy ile alınan kararda, AB liderlerine “Türkiye’nin yasadışı eylemlerine yanıt olarak harekete geçme ve sert yaptırımlar uygulama” çağrısı yapıldı.

DOĞU AKDENİZ, KAPALI MARAŞ…

Parlamento kararında, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de meşru haklarından kaynaklanan gaz arama faaliyetleri ve Kapalı Maraş’ı açması “yasa dışı” olarak nitelendirildi.

“TÜRK ASKERİ KIBRIS’TAN ÇEKİLSİN”

AP Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı David McAlister, Türkiye’nin Kapalı Maraş’la ilgili tutumunun “kabul edilemez” olduğunu öne sürdü.

Maraş’ın eski konumuna döndürülmesi gerektiği savunulan kararda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki (KKTC) Türk askerlerinin bölgeden çekilmesi istendi.

DAĞLIK KARABAĞ, SURİYE VE LİBYA RAHATSIZLIĞI

Türkiye’nin uluslararası alanda oyun kurucu rolünden rahatsız olan Avrupa Parlamentosu, Ankara’nın Dağlık Karabağ, Suriye ve Libya’da “büyük jeopolitik ihtiraslar” üzerinden hareket ettiğini savundu.

AP’nin kararının hukuki bir bağlayıcılığı bulunmazken, 10-11 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek Avrupa Birliği Liderler Zirvesi’ne tavsiye niteliği taşıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu