GenelManşetSporTürkiye

Avrupa şampiyonluğuyla kar kraliçesi unvanını kazandı

2022 CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu’nu bir altın ve iki bronz madalya ile tamamlayan Kıbrıslı Türk Voleybolcu Merve Çelebi, hem bireysel hem de takımsal klasmanda Türkiye Milli Takımı olarak tarih yazdılar.

2022 CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu’nu bir altın ve iki bronz madalya ile tamamlayan Kıbrıslı Türk Voleybolcu Merve Çelebi, hem bireysel hem de takımsal klasmanda Türkiye Milli Takımı olarak tarih yazdılar.

MERVELİ TÜRKİYE’DEN TARİHİ BAŞARI

Kıbrıslı Türk voleybolcu Merve Çelebi, Türkiye Kar Voleybolu Kadın Milli Takımı ile birlikte Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen 2022 CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu’nu zirvede tamamlayarak tarihi bir başarıya imza attılar. Merveli Türkiye bu sezon ikisi iptal edilen ve toplamda 3 etaptan oluşan Avrupa Turu’nda bir birincilik ve iki üçüncülük elde ederken bireyselde ve takımsal klasmanda 260’ar puanla Avrupa şampiyonluğuna ulaşıp Kar Kraliçesi unvanını aldılar.

ÜÇÜNCÜLÜKLE BAŞLAYAN SERÜVEN

Merveli Türkiye, 2022 CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu macerasına üçüncülükle başlamıştı. 18-20 Şubat tarihlerinde Kahramanraş’ta gerçekleşen ilk etapta yarı finalde Rusya’ya 2-1 kaybeden Milliler, üçüncülük maçında Litvanya’yı 2-1 mağlup ederek bron madalyanın sahibi oldular.

TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU MORAL ARTIRDI

Merve Çelebi, Avrupa Turu heyecanı arasında Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) tarafından 7-9 Mart tarihlerinde düzenlenen Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası’nda ise milli takım arkadaşları ile birlikte TVF takımı olarak şampiyonluk sevinci yaşamışlardı.

İKİNCİ ETAPTA ALTIN MADALYA GELDİ

Türkiye şampiyonluğunun moraliyle Avrupa Turu’nun 18-20 Mart tarihlerinde düzenlenen Kayseri-Erciyes etabına çıkan Merveli Türkiye, bu ayakta tüm rakiplerini devirerek bir birincilik sevinci daha yaşadı. Ay Yıldızlılar yarı finalde İtalya’yı, finalde ise Macaristan’ı 2-0’lık skorlarla mağlup edip kürsünün ilk basamağına çıktılar ve altın madalyayı boyunlarına taktılar.

AVUSTURYA’DA SEZON BRONZ İLE KAPANDI

Merveli Türkiye Avrupa Turu’nun son ayağında 25-27 Mart tarihlerinde Avusturya-Wagrain etabında sahne aldı. Yarı finalde Çekya-1 takımına 2-1 kaybeden Milliler üçüncülük maçında İtalya’yı 2-0’la geçerek ikinci kez bronz madalya kazandı.

AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU VE KAR KRALİÇESİ UNVANI

Avrupa Voleybol Konfederasyonu, Kar Voleybolu Avrupa Turu sezonunu genel klasmanda lider bitiren sporcuları ve takımları Avrupa şampiyonu ilan ederek Kar Kraliçesi unvanıyla onurlandırırken Merveli Türkiye, 3 etap sonunda topladığı 260 puanla hem bireysel olarak hem de takımsal klasmanda zirvede yer aldı ve bu unvanların sahibi oldu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu