DünyaFutbolManşetSpor

Avrupa Süper Ligi’nin kurulmasının önü açıldı

Avrupa Adalet Divanı, UEFA ve FIFA’nın 2021’de Avrupa Süper Ligi’nin oluşumunu engelleyerek rekabet yasalarına aykırı hareket edip etmediğine ilişkin kararını açıkladı.

Adalet Divanı, futbol müsabakalarını düzenleme yetkisinin UEFA ya da FIFA’nın tekelinde olmadığına karar verdi. Böylece Avrupa’nın dev takımlarının katılacağı ligin önü açılmış oldu.

Adalet Divanı, futbol müsabakalarını düzenleme yetkisinin UEFA ya da FIFA’nın tekelinde olmadığına karar verdi. Böylelikle Avrupa Süper Ligi’nin yasal olarak kurulmasının önünde bir engel kalmadı. Öte yandan Divan, UEFA ve FIFA’nın gücünü kötüye kullandığına hükmetti.

“Tüm maçlar ücretsiz olacak”
Karar üzerine konuşan Avrupa Süper Ligi CEO’su Bernd Reichart, “UEFA’nın tekeli bitti, Futbol artık özgür kaldı. Kulüpler artık kendi kaderini belirlemekte özgür ve yaptırım tehlikeleri yok. Taraftarlara buradan duyuruyoruz; Avrupa Süper Ligi’nde tüm maçlar ücretsiz olacak. Kulüpler için ise gelirlerin tamamı garanti edilecek” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?
Real Madrid, Barcelona ve Juventus’un başını çektiği Avrupa’nın 5 büyük ligindeki dev kulüpler, Avrupa Süper Ligi isimli yeni bir lig kuracaklarını açıklamıştı. Özellikle FIFA ile UEFA’nın yaptırım baskısı ve taraftarların tepkisi sonucu Real Madrid ve Barcelona haricindeki diğer ekipler geri adım atmış, organizasyon da rafa kaldırılmıştı. Organizasyon, Avrupa’nın dev ekiplerinin birbiriyle sezon içerisinde daha çok maç yapmasını ve gelirlerini bu sebeple daha da artırmayı hedefliyordu.

2021 yılında Real Madrid başkanı Florentino Perez’in açıkladığı Avrupa Süper Ligi’ne 5 büyük ligden katılacak 12 takım şöyleydi:

Real Madrid
Barcelona
Atletico Madrid
Manchester City
Chelsea
Manchester United
Arsenal
Liverpool
Tottenham
Juventus
Milan
Inter

Turnuvanın formatı nasıl olacak?
10’ar takımdan iki grup oluşturulacak. 18 maçın oynanacağı turnuvada gruplarını ilk üç sırada bitiren takımlar çeyrek finale yükselecek. Dördüncü ve beşinci sıradaki takımlar ise çeyrek final için play-in oynayacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu