DünyaGenelManşet

Avrupa’da gayrimenkule dönüş başladı

Aşılama hızının artmasıyla kıta Avrupası’nda işler olumlu yönde değişiyor

Pandemi sonrasında Avrupa’da sürdürülebilir kalkınma daha çok önem kazanacak

HIZ KAZANAN AŞILAMANIN OLUMLU ETKİSİ… Avrupa kıtasında aşılamaya bağlı olarak işler düzelmeye başlarken, büyük yatırımcılar da gayrimenkul için sahaya indi. Türkiye’de R360 Gayrimenkulün Büyük Buluşması’nın açılışında konuşan Reed Midem Gayrimenkul Bölümü Direktörü Flippo Rean, pandeminin hız kesmesiyle umutların arttığını, aşılama hızının artmasıyla kıta Avrupası’nda işlerin olumlu yönde değişmeye başladığını belirtti. Rean, “büyük gruplar yatırım yapmaya başladı. Özellikle Avrupa kıtasında büyük yatırımcılar gayrimenkule yatırım yapıyor ve bunu yeni kuşağın beklentileri konusunda gerçekleştiriyor” dedi.

MEGA ŞEHİRLER NASIL DEĞİŞECEK? Flippo Rean, “Bu dönüşümde mega şehirlerin nasıl değişeceği tartışılırken, kurumsal yatırımcı tarafında inanılmaz yükseliş var1 derken, şirket olarak fiziksel etkinlikleri Eylül ayı itibariyle yeniden başlatacaklarını duyurdu. Rean, “5 bin kişinin katılacağı bir etkinlik düzenliyoruz, kıta Avrupası’nı ana lokasyon olarak belirlediğimiz etkinliğimize inanılmaz olumlu tepki aldık. İşlerin rayına girdiği Avrupa kıtasında kasım ayında ise gayrimenkul ve perakende ile ilgili bir etkinliğimiz olacak” şekline konuştu.

ROBOTİK TEKNOLOJİ KULLANILIYOR… “Dijital Dönüşüm ve Pandemi Sonrası Sektöre Bakış” başlığı altında konuşan Arup Avrupa Dijital Uygulamalar Lideri Alvise Simondetti, pandemi sonrası sürdürülebilir kalkınmanın daha çok önem kazanacağını söyledi. Birçok devletin sıfır emisyon sözleşmelerini imzaladığını hatırlatan Simondetti, “Dijital operasyonu tasarlayarak çok daha iddialı bir şekilde hedeflerimize ulaşacağımızı düşünüyoruz. Yeni konseptlerden bir tanesi de inşaat sektörüyle ilgili robotik teknoloji. Örneğin inşaat sektörünün kapladığı alan robotik teknoloji ile minimize edilebiliyor” dedi.

PROJELERE SOSYAL FAYDA EKLENİYOR… Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetişim (ESG) başlığında konuşan LLP Gayrimenkul Yatırımları Direktörü Didem Erendil de çevresel konular ile sosyal yarar arasında fayda olduğunu söyledi. Erendil, bundan dolayı projelere sosyal faydanın eklendiğini söyledi. Bu kapsamda Londra’da lüks konut üreticilerinin projenin büyüklüğüne göre, yüzde 30 ile 35 arasında sosyal konutun geliştirme zorunluğu getirildiğini belirten Erendil, “Site tarzı gettolaşma yerine bu tarz çalışma yoluna gidiliyor” diye konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu