DünyaManşet

Avrupa’da yeni koronavirüs dalgası

Vakalar ve ölümler artarken yeni yıl sıkı karantina tedbirleriyle karşılanacak

İngiltere ve Almanya’dan Litvanya ve İsviçre’ye Avrupa genelinde kış aylarıyla beraber koronavirüs vakaları ve ölümlerde artışın önü artırılan önlemlere rağmen kesilemedi. Bir çok Avrupa ülkesi yeni yıla sıkı karantina önlemleriyle girmeye hazırlanırken, uzmanlar en az iki üç ay daha sıkı önlemlerle yaşamak gerekebileceğini söylüyorlar.

Dünyada en çok vaka ve ölüm sayısı bakımından tutulan listelerde ilk 20’ye nüfusları çok daha büyük ülkelerin hemen ardından Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya ve Hollanda gibi Avrupa ülkeleri girebiliyor. Nüfusla oranlandığında ortaya çıkan tablo ise daha vahim.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Covid-19’a yakalanan dünya liderlerine katılması ve daha yeni döndüğü AB zirvesinde ve diğer uluslararası toplantılarda biraraya geldiği üst düzey Avrupalı liderlerin tümünün karantinaya girmesi geçen hafta manşetlere hakim olurken, salgının hız kazandığı bir çok ülke art arda yeni önlemler açıklıyor.

Avrupa liderleri karantinada

42 yaşındaki Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamaya göre 7 gün kendisini izole edecek ve çalışmalarını sürdürecek.

Macron son günlerde AB zirvesi de dahil bir çok önemli üst düzey toplantıya katılmıştı ve onunla teması olan ve kendisini karantinaya alanlar arasında İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Avrupa Konseyi başkanı Charles Michel, OECD Genel Sekreteri Angel Gurria gibi liderler var.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu