GenelKıbrısManşetSpor

Avrupa’nın kar kraliçesi

MERVE ÇELEBİ AVRUPA’NIN ZİRVESİNDE

Kıbrıslı Türk voleybolcu Merve Çelebi başarılarıyla gururlandırmaya devam ediyor. Türkiye Kadın Kar Voleybolu Milli Takımı ile geçtiğimiz hafta Balkan şampiyonluğu yaşayan Merve dün de 2023 CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu’nun Wagrein etabında şampiyon olarak kürsünün zirvesine çıktı.

TARİHİ BİR BAŞARI DAHA

Merve’nin de formasını giydiği Türkiye Kadın Kar Voleybolu Milli Takımı, Avusturya’nın ev sahipliğinde Wagrain’de düzenlenen 2023 CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu’nda tarihi bir başarıya daha imza atarak şampiyonluk yaşadı.

MAĞLUBİYETLE BAŞLADILAR

Organizasyonda 1 no’lu seri başı olarak mücadele eden Merve Çelebi-Simge Yalçın-Seray Gürle-Esra Betül Çetin dörtlüsünden oluşan Türkiye Kadın Kar Voleybolu Milli Takımı, A Grubu’ndaki ilk maçında Avusturya 2 takımına 2-1 mağlup oldu. Milliler, gruptaki ikinci maçında Polonya takımını 2-0 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.

ÇEYREK FİNAL VE YARI FİNALDE SET VERMEDİLER

Çeyrek finalde Çekya 3 takımını set vermeden 2-0’lık sonuçla geçen Milliler, yarı finalde Polonya takımını bir kez daha 2-0 mağlup etti ve finale yükseldi.

FİNALDE ROMANYA’YI DEVİRDİLER

Finalde Romanya takımını üç set sonunda 2-1 mağlup etmeyi başaran Milliler, 2023 CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu Wagrain Etabı’nı altın madalya ile tamamladı.

TÜRKİYE İÇİN EL ELE, BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ PANKARTI AÇTILAR

Milliler ayrıca; Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak amacıyla karşılaşmaların seremonisine “Türkiye için el ele, birlikte güçlüyüz” pankartı ile çıktı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu