DünyaGenelManşet

Avustralya’da Aborjinlere içki yasağı geri geldi

15 yılın ardından tekrar yasağa başvurulması, ırkçılık tartışmalarını da yeniden başlattı

Karar, şiddet ve suç olaylarının önünün kesilmesi için yerel halkın başvurusu sonucu alındı. Ama federal hükümet tarafından diğer alanlarla ilgili daha sert tedbirlerin alınmasından korkuluyor.

Bu kararla “grog” diye bilinen, Aborjinlerin çokça tüketip, içtikten sonra çocukları taciz ettiği içkinin tüketimi de yasaklanmış olacak.

AĞIR CEZALAR

Alice Springs, suçun ve çocuk tacizlerinin çok yoğun olduğu ve kuzey bölgesinin “grog nehri” diye adlandırılan bir yer. Burada yol kenarlarında ve parklarda oturup gruplar halinde içki içen insanları görmek gayet sıradan bir durum.

Ancak yeni gelen yasakla çok ağır para ve hapis cezaları geliyor. Son değişiklikle, Alice Spring’de sadece festival, düğün ve spor karşılaşmalarından sonra, halka açık yerlerde likör tüketimine izin veriliyor.

Aborjin topluluğunun yoğun olduğu bu yerde çocuk tacizlerini engellemek için federal hükümetin daha sert önlemler alabileceği yetkililer tarafından
belirtiliyor.

Genel bir uygulama olarak Avustralya hükümeti, Aborjinlerin çok olduğu bölgelerde içki satışı, tüketimi ve bulundurulmasını yasaklamayı planlıyor.

Alice Springs sakinleri bölgede çokça bulunan Aborjinlerin bu içki yasağı sonrası daha kötü problemlere sebep olmasından korkuyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu