DünyaManşet

Avustralya’daki sellerde çok sayıda büyükbaş hayvan telef oldu

Avustralya'nın Queensland eyaletini etkisi altına alan şiddetli yağışlar ve sel nedeniyle çok sayıda çiftlik hayvanının telef olduğu bildirildi

Avustralya’nın Queensland eyaletini etkisi altına alan şiddetli yağışlar ve sel nedeniyle çok sayıda çiftlik hayvanının telef olduğu bildirildi.

ABC News’in haberine göre, sakinleri tahliye edilen Queensland eyaletinin kuzey bölgelerinde telef olan birçok çiftlik hayvanı sular üzerinde yüzüyor.

Bölgede tahliye görevi yürüten helikopter pilotu Jack Clarke, sularda birçok hayvan leşi gördüğünü belirterek, “Felaket boyutlarında bir büyükbaş hayvan kaybı görüyorum. Sığırlar günlerdir sularda yüzüyor. Binlercesi kendilerini kurtarmaya çalışıyor ve birbirlerini eziyorlar.” ifadelerini kullandı.

Clarke, bölgede mahsur kalan hayvanlara havandan yiyecek atmaya çalıştıklarını kaydederek, “Burası bir içdeniz. Hayvanlar için biraz kuru ot bırakmaya çalıştık ancak bırakacak bir yer bulamadık. Her yer suyla kaplı.” dedi.

 Bölgeye ulaşım sağlamak haftalar alabilir

Kuzey Bölgesi Acil Durum Yönetim Koordinatörü Elliott Dunn yaptığı açıklamada, önceliklerinin selden etkilenen bölgelere acil ihtiyaç tedariki olduğunu söyleyerek, “Maalesef, asıl yapılacak işe henüz başlayamadık. Temizlik çalışmaları yapmak için bu bölgelere gerekli araç gereci aktarmak haftalar sürecek.” ifadesini kullandı.

Bölgedeki birçok büyükbaş hayvan çiftliğinin sellerden etkilendiğini kaydeden Dunn, helikopterlerden, su üzerinde yüzen birçok hayvan leşinin rapor edildiğini ve sellerin toplu hayvan ölümlerine yol açtığını söyledi.

Sel sularındaki timsahlar bölge halkını tehdit ediyor

Bölge sakinlerini suya girmemeleri konusunda uyaran Dunn, sel sularında birçok timsah bulunduğunu saptadıklarını aktardı.

Dunn, çamurlu sel sularında görülmesi zor timsahların, hayvanlarını kurtarmak için hayatlarını riske atan çiftçileri tehdit ettiğini söyledi.

Hayatlarını kurtarmak için yükseklere sığınan bölge sakinlerinden Shanon Campu, geride kalan hayvanların görüntülerinin acı verici olduğu söyleyerek, “Ağladıklarını duyabiliyorsunuz, çünkü üşüyorlar ve hayatlarını kurtarmaya çalışıyorlar. Ancak onlar için yapabilecek çok fazla bir şey yok.” dedi.

Bir diğer bölge sakini Shannon Moren, aile çiftliğindeki hayvanlarının boyunlarına kadar suda olduklarını ve birçoğunun leşinin su üzerinde yüzmesinin üzücü olduğunu dile getirdi.

Bölgedeki büyük bir çiftliğin sahibi Sam Daniels ise 10 bin büyükbaş hayvanın telef olacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu