EkonomiManşet

Avustralyalı yatırımcı, emlak satın alma niyetiyle kripto yatırımlarını nakite çevirdi

Avustralya, Queensland'den genç bir yatırımcı, 2020 boğa koşusu sırasında yükselen emlak fiyatlarının üstesinden gelmek ve hayalindeki eve sahip olmak için birkaç yıl boyunca Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) alarak kripto yatırımı yaptı.

Avustralya, Queensland’den genç bir yatırımcı, 2020 boğa koşusu sırasında yükselen emlak fiyatlarının üstesinden gelmek ve hayalindeki eve sahip olmak için birkaç yıl boyunca Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) alarak kripto yatırımı yaptı.

23 yaşındaki Loi Nguyen, yatırımcı olarak yolculuğuna 2017 yılında birkaç yüz dolar değerinde BTC, ETH ve geleneksel hisse senedi satın alarak başladı. Bununla birlikte, Ekonomi derecesi alırken kriptoya olan ilgisi yeni zirvelere ulaştı:

“Üniversitede enflasyon üzerine bir kurs aldığımda kripto hayatıma geri döndü. Bitcoin’in dezenflasyonist olabileceğini öğrendim.”

Nguyen, geleneksel bankaların sunduğu düşük faiz oranlarının (%0,5’ten az) emlak piyasasına girmesine asla yardımcı olamayacağını fark ettiğini söyledi. Genç yatırımcı, dolar-maliyet ortalaması (DCA) yatırım stratejisini izleyerek, 2018’in geçici ayı piyasasının ortasında portföyünü kripto para birimlerine çevirmeye devam etti:

“Birçok risk aldığımın farkındaydım. Satın alma gücümü korumak, mevcut birikimlerimi korumak, paramın azalmadığından emin olmak istedim.”

COVID-19 pandemisinin başlangıcında geleneksel piyasalar çökerken, Nguyen’in kripto yatırımları hisse senedi portföyünün değerini aştı. Bu, yatırım odağının geleneksel pazarlardan kripto para birimlerine kaydığı ve sonunda birkaç ay içinde 1 BTC (yazım anında arsinex.com’da  38,632 dolar) biriktirdiği zamandı.

Nguyen, BTC’nin tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000 dolara ulaştığı Kasım-Aralık 2021 döneminde emlak satın alma niyetiyle kripto yatırımlarını nakite çevirdi. 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu