GenelKıbrısManşetSpor

Ay yıldızlı boneyi takacak

Milli Yüzücümüz Doğukan Ulaç’tan tarihi bir başarı daha geldi. Doğukan, Türkiye’de katıldığı yarışta Açık Su Yüzme Avrupa Kupası barajını geçerek Türkiye Milli Takımı’na seçildi.

Milli Yüzücümüz Doğukan Ulaç’tan tarihi bir başarı daha geldi. Doğukan, Türkiye’de katıldığı yarışta Açık Su Yüzme Avrupa Kupası barajını geçerek Türkiye Milli Takımı’na seçildi.

DOĞUKAN ULAÇ’TAN TARİHİ BAŞARI

Ülkemizin açık su yüzme dalındaki en iyi yüzücüsü konumunda bulunan milli sporcu Doğukan Ulaç, 10-13 Şubat tarihleri arasında Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından Gebze’de gerçekleştirilen Türkiye Bireysel Açık Su Yüzme Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Müsabakası’nda kategorisinde birinci oldu, Avrupa Kupası barajını geçti ve Türkiye Millî Takımı’na girmeye hak kazanarak tarihi bir başarıya daha imza attı.

BİRİNCİ OLDU AVRUPA BARAJINI GEÇTİ

10 kilometre mesafede kulaç atan Doğukan Ulaç, yarışı 1 saat 56 dakika 50 saniyede tamamlayarak 20+ yaş – büyükler kategorisinde birinci oldu ve altın madalyayı boynuna taktı. Başarılı yüzücümüz genel klasmanda ise onuncu olurken bu derecesiyle, 1:57.00 olan Açık Su Yüzme Avrupa Kupası barajını da geçerek Türkiye Milli Takımı’na girmeye hak kazandı.

İSRAİL’DE YARIŞACAK ÜLKEMİZE GURUR YAŞATACAK

Türkiye Milli Takımı’na girmeyi başaran Doğukan, Avrupa Yüzme Birliği’nin (LEN) bu yıl 6 ayak üzerinden düzenleyeceği Açık Su Yüzme Avrupa Kupası’nın Mart ayında gerçekleşecek 1. ayağı olan İsrail-Eliat organizasyonunda Türkiye milli sporcusu olarak kulaç atacak ve bir kez daha ülkemizin gurur yaşatacak.

İSRAİL’İN ARDINDAN MERSİN’DE MİLLİ KAMP

Doğukan İsrail’deki yarışın ardından ise 12-15 Mayıs tarihlerinde Mersin’de düzenlenecek olan Türkiye Milli Takım Açık Su Yüzme Kampı’nda da yer alarak Açık Su Yüzme Dünya Şampiyonası’na giden kapıyı aralamaya çalışacak.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu