GenelKıbrısManşetToplum

Ayça Alav artık huzura kavuştu

Mısır’a kaçmayı planlarken kendilerini polisin kucağında bulan Kamerun uyruklu 2 katilin yakalanma sürecinde, film senaryolarını aratmayacak bir serüven yaşandı

DEVRİM DEMİR

Mısır’a kaçmayı planlarken kendilerini polisin kucağında bulan Kamerun uyruklu 2 katilin yakalanma sürecinde, film senaryolarını aratmayacak bir serüven yaşandı.

“BİZ ORADAN ÇIKTIĞMIZDA KADIN YAŞIYORDU. İSTEYEREK ÖLDÜRMEDİK”
Lefkoşa’da Alav Döviz sahiplerinden Ayça Alav’ı öldürüp, soygun suçu da işleyerek kaçan ve 18 gün sonra Pile köyünde yakalanan Vinel Sidrick Mbouhom Tchomte ile Bryan Gibip Kwalar dün mahkemeye çıkarıldı. ‘Taammüden adam öldürme’ ve ‘Soygun’ suçlamalarıyla yargılanacak olan Kamerun uyruklu 2 zanlının aleyhinde soruşturma maksatlı 2 günlük tutukluluk süresi temin edildi. Mahkemede söz alan zanlılardan Vinel Sidrick Mbouhom Tchomte, “Biz oradan çıktığımızda kadın yaşıyordu. Biz gittikten sonra öldü. Yaptığımız hiçbir şeyi kadını öldürmek için yapmadık, isteyerek öldürmedik” ifadelerini kullandı.

KKTC POLİSİ İLE İŞ BİRLİĞİ YAPTI
Öte yandan, Güney Kıbrıs’ta saklanan zanlıların yakalanması için gerçekleştirilen operasyonun perde gerisindeki en önemli isim; uzun yıllardır Kıbrıs’ın güneyinde yaşayan Kıbrıslı Türk Hüseyin Demirel, 10 gündür KKTC polisi ile iş birliği içinde yürüttüğü operasyonu GIYNIK Gazetesi’ne anlattı. Canını ortaya koyarak 10 gündür katiller ile iletişimini hiç koparmayan Kıbrıslı Türk Hüseyin Demirel, yasadışı yollardan Kuzey Kıbrıs üzerinden gemi ile TIR içerisinde yurtdışına kaçırma vaadiyle kandırdığı 2 zanlıyı etkisiz hale getirdikten sonra Pile bölgesinde KKTC polisine teslim etti.

“ÖLDÜRDÜKLERİ KADININ KOCASINA TELEFONDA ‘BABA’ DEDİ”
Soğukkanlılığını koruyarak son ana kadar katillerle beraber zaman geçiren Demirel, “Etkisiz hale getirdiğimiz katilleri ilk önce vahşice öldürülen Ayça Alav’ın kocası Eren Alav’ı telefonda görüntülü arayarak yüzleştirdim, daha sonra onları sınıra götürdüm” dedi. Demirel, Eren Alav’ın yanında çalışan katili tanıyarak adı ile çağırdığını daha sonra katilin de “merhaba patron, selam baba” diyerek karşılık verdiğini söyledi.

“GÜVEN KAZANMAK İÇİN HERGÜN ZAMAN GEÇİRDİM”
 Operasyonun esas ismi olan Demirel, kaçakların kuzeyde işlenen kadın cinayeti ile ilgili arandığını öğrendikten sonra Polis Genel Müdürlüğü ile bağlantıya geçtiğini ve adım adım hareket ettiğini söyledi. Yaklaşık 10 gündür katillerin güvenini kazanmak için sürekli görüşerek zaman geçirdiğini anlatan Demirel, “Tamamen habersizliği oynadım, güvenmeleri için her yola başvurdum ama çok korkuyorlardı. Güney Lefkoşa’da bir Kamerunlunun evinde kalıyorlardı. Hangi ülkeye gitmek istediklerini sorduğumda bana Mısır’a gitmek istediklerini söylediler” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu