EkonomiGenelKıbrısManşet

Aydınlığa değil, karanlığa yürüyoruz

TUTDER ülkeyi yönetenlere ‘Birlikte çözüm üretelim’ çağrısında bulunurken, yaşanan sıkıntılara dikkat çekti

TUTDER ülkeyi yönetenlere ‘Birlikte çözüm üretelim’ çağrısında bulunurken, yaşanan sıkıntılara dikkat çekti

“Yakıt Değişim Ücretini” örtülü zam olarak değerlendiren dernek, “bu yolun sonu aydınlık” değil dedi

“BİRLİKTE ÇÖZÜM ÜRETELİM”… Kuzey Kıbrıs Hızlı Tüketim Ürünleri Tedarikçileri Derneği (TUTDER) ülkeyi yönetenlere ‘Birlikte çözüm üretelim’ çağrısında bulundu. Ekonomik açıdan akıl tutulması olarak nitelendirdikleri son elektrik zammının geri alınmadan ek bir zam daha yapılmasını eleştiren TUTDER, ülkeyi yönetenleri aklıselime davet ederken halkı sorunlara birlikte çözüm üretmeye çağırdı. ‘Yakıt Değişim Ücreti’ni örtülü zam olarak değerlendiren dernek yetkilileri, “bu akılla aydınlığa değil karanlığa yürüyoruz” sözlerini kullandı.

“İFLASLARA SÜRÜKLENECEĞİZ”… TUTDER Yönetim Kurulu adına Başkan Engin Yeşilada bugün yaptığı yazılı açıklamada, elektrik zammına karşı bir ay önce söyledikleri “Elektriğe yapılan zam istisnasız, üretimden tüketime, sanayiden hizmet sektörüne kadar her ekonomik alanı olumsuz etkileyerek ülke ekonomisi belki de yıllar alacak bir durağanlığa hatta iflasa sürükleyecektir. Böylesine bir zam kararı, sosyal, siyasal ve ekonomik açıdan ancak bir akıl tutulması sonucunda alınabilecek bir karardır” sözlerini hatırlattı. Yeşilada, bu tutumun sürdürülmesini de eleştirdi.

“HÜKÜMET GİTTİ ZAMLAR KALDI”… Yeşilada, yaptıkları uyarılarımızı ve halkın tepkisini dikkate alırmış gibi yapan o günkü hükümetin zammı “geri alacakmış” gibi yaparken gittiğini ancak, zamların kaldığını vurgulayarak şöyle devam etti: “Bayrama girerken ise Kıb-Tek bayramlığı tadında ‘Yakıt Değişim Ücreti’ adı altında; hiçbir ekonomik akla hizmet etmeyen, hukuki boyutu yargıya gitmesi muhtemel üstü örtülü zammın, nasıl bir sosyal tahribat yapacağını, toplumsal gerginlikleri nasıl artacağını düşünmeden faturalara yansıtılması, düşünme kapasitesine sahip hiçbir canlı varlığın uygulayabileceği bir yöntem değildi. Ancak yapıldı…”

“YOLUN SONU AYDINLIK DEĞİL”… TUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Yeşilada, “Sayın yöneticiler, siyasiler, bu yolun sonu aydınlık değildir. Belli ki bu “akılla” aydınlığa değil karanlığa yürüyoruz” derken, “KKTC halkı bu saçmalıklardan bıkmış usanmıştır. Hepimiz, siyasi olanlar olmayanlar; partili- partisiz olanlar; üreticisi, tüketicisi; sanayicisi turizmcisi; hizmet sağlayıcısı emek sahibi; hepimiz ama istisnasız hepimiz gerginiz. Sorunlar hepimizindir. Sorunları hep birlikte yarattık; kimimiz yaparak kimimiz susarak. Çağrımız herkesedir. Birlikte Sorumluyuz, Birlikte Çözmeliyiz…” ş

Diğer Haberler

Başa dön tuşu