Güney KıbrısKıbrısManşet

Ayia Napa ve Protaras 15 milyon Euro zararda!

Turizm sektörü koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl Ayia Napa ve Protaras'ta 15 milyon Euro zarar etti.

Meyil Avcan

Paralimni ve Ayia Napa Belediye Başkanları’na göre Ayia Napa ve Protaras’ta turizm sektöründeki gelir kayıplarının koronavirüs salgını nedeniyle 2020’de 15 milyon Euro olacağı tahmin ediliyor.

Paralimni Belediye Başkanı Theodoros Pyrillis, “Salgının başlamasından bu yana bölgede büyük bir ekonomik kriz yaşandı. Temmuz ve Ağustos aylarında çok sayıda yerel ziyaretçimiz olmasına rağmen, son iki ayda otellerde doluluk oranı yüzde 60 civarındaydı ve turizmle ilgili işletmelerin yalnızca yüzde 30’u açık kaldı” dedi.

“Eylül ayında, tatil sezonunun neredeyse bittiği göz önüne alındığında, otel doluluk oranının yüzde 15 civarında olacağını tahmin ettiğimiz için durum daha da kötü olacak” diyen Pyrillis, 2021’de bölgede düzenli turizmin geri dönüşü olacağı umuduyla bir dizi geliştirme projesinin onaylanacağını ve destekleneceğini sözlerine ekledi.

Öte yandan, Ayia Napa Belediye Başkanı Christos Zannettou, tatil beldesi için bu yıl zararın 10 milyon Euro olarak tahmin edildiğini söyledi.

Pyrillis gibi o da önümüzdeki yıl işlerin değişeceğini umduğunu ifade ederek, kalkınma projelerinin de Ayia Napa için hazırlık aşamasında olduğunu belirtti.

“Bölgemizin tamamı turizme bağlı ve pek çok insan hala işsiz” diyen Zannettou, başta tarım ve ticaret olmak üzere diğer çeşitli ekonomik sektörlerdeki üretimin de düşük kaldığını sözlerine ekledi.

“Pandemi ve bunun sonucunda ortaya çıkan kilitlenme, kaçınılmaz olarak sonuçlarda bir zincir etkisi yarattı ve birçok işletme bu yılın sonuna kadar yaşaya bilirlik sorunlarıyla yüzleşmeye mahkûm oldu” dedi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu