EkonomiGenelKıbrısManşetToplum

Aylık gıda harcaması 20 Milyona yakın

Büyük bir çoğunluğu yabancı uyruklulardan oluşan Merkezi Cezaevi’ndeki mahkûm ve tutukluların devletin sırtındaki külfeti dudak uçuklattı

Büyük bir çoğunluğu yabancı uyruklulardan oluşan Merkezi Cezaevi’ndeki mahkûm ve tutukluların devletin sırtındaki külfeti dudak uçuklattı.

DEVRİM DEMİR

MALİYET DUDAK UÇUKLATTI
Asgari ücretli bir çalışanın günlük kazancının 835 TL olduğu ülkemizde, Merkezi Cezaevi’nde yatan bir mahkûm ve tutuklunun devlete sadece günlük ‘gıda’ külfetinin 736 TL olduğu açıklandı. Dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen bir davanın duruşmasında tanık olarak dinletilen Merkezi Cezaevi Müdürü Fatih Erdoğan, Yeni Cezaevi ile ilgili bilgiler verdi, mahkûm ve tutukluların günlük giderlerini açıkladı. Erdoğan, Cezaevinde 5 Eylül itibarı ile 844 mahkûm ve tutuklunun olduğunu belirtirken 655 mahkûm kapasiteli Yeni Cezaevi’nin de yetersizliğine dikkati çekti.

MAHKÛM BAŞINA AYLIK KÜLFET 22 BİN 800 TL
Mahkeme Başkanı Fadıl Aksun, mahkûm ve tutukluların günlük giderleri ile ilgili detaylı bilgi talep etti Erdoğan, bir mahkûm ve tutuklunun devlete günlük gıda külfetinin 736 TL olduğunu ifade ederek, bir mahkûmun günlük üç öğün yemeğinin 724 TL, günlük içme suyunun 1,8 TL, günlük kullanma suyu (yıkanma temizlik) 3.12 TL, günlük elektrik kullanımının ise 37,92 TL olduğunu açıkladı.  Bir mahkûm ve tutuklunun cezaevinde devlete günlük külfeti 736 TL olurken, aylık toplam maliyet ise 22 bin 800 TL olarak hesaplandı.

TIKA BASA DOLU
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görüşülen bir davada tanık olan Cezaevi Müdürü’nün verdiği bilgiler oldukça çarpıcıydı. 655 mahkûm kapasiteli Yeni Cezaevi’nin 5 Eylül itibarı ile 844 mahkûm ve tutuklu barındırdığına dikkati çeken Erdoğan, “349 personel ile iki cezaevi yönetiyoruz” dedi. Başkan Fadıl Aksun, ceza takdir ederken 1 mahkûmun devlete külfetinin mahkeme tarafından merak edildiğini ifade ederek, cezaevinde özellikle genç ve çocuk mahkûmların durumunun oldukça önemli olduğuna vurgu yaptı.

ERDOĞAN: SAĞLIK KONUSUNDA EKSİĞİZ
Başkan Aksun, 2 mahkûmun içeride beklenmedik bir şekilde vefat ettiklerini anımsatarak, cezaevinde sağlık alanındaki yetersizliği de sorguladı. Erdoğan, cezaevinde gençleri ve çocukları yetişkinlerden ayırdıklarını, spor faaliyetlerinin yanında ödül oyunları ve sanatsal aktivitelerin yapıldığını savundu. Erdoğan, cezaevinde 7/24 doktor ve hemşire olması gerektiğine vurgu yaparak Sağlık Bakanlığı ile iletişime geçtiklerini kaydetti.

 

 

 

 

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu