KıbrısManşetSiyaset

Aynayı yüzümüze tutunca ortaya çıkan sonuç

Koca bir yalanın içine hapsolduk. Devekuşu misali başımızı kuma gömdük. Bize birileri tarafından uygun görülmüş bu yaşam şekli. Dünya’dan soyutlanmış, bir kenara terk edilmiş, evrensel değerlerden mahrum bir yaşam..

Sevgili Niyal Öztürk..

Değerli bir aydınımız.

Niyal Hanım Ekonomik Kalkınma ve İş Geliştirme Uzmanı.

Önceki gün sosyal medya hesabından şöyle bir paylaşımda bulundu.

Ve içinde bulunduğumuz gerçek yapıyı gözler önüne serdi.

Niyal Hanım’ın paylaşımı şöyle

“Az önce ödemeyi yapmayı başarabildim. Posta kodu olarak CY9630 (yani Kıbrıs Cumhuriyeti, Girne) olarak kabul etti. Sonuç: No comment.

Hiçbir online işimi yapamıyorum!

Neden mi?

Çünkü IP’de TRyiz, il seçip, posta kodu yazmamız lazım, Google’da ne Mersin oluyor ne 99300.

CY seçince de kartlar TR olduğu için olmuyor. Yemin ederim saçlarımı yolacağım. Sonra da niye Kıbrıs sorunu çözülmeli. E be gardaş biz yokuz yok!”

Niyal Hanım haksız mı?

Elbette değil.

Yerden göğe kadar da haklı üstelik.

Uluslararası toplumdan tecrit edilmek böyle bir şey işte. Yıllardır bunu anlatmaya çalışıyoruz. Uluslararası hukuka dahil olmadığımız sürece bu yapı bizi tüketecek.

Var (mış) gibi yaşamak hepimizi yoruyor.

Hatta ömrümüzü tüketiyor..

Böylesi uluslararası toplumdan uzak, dünya bizim etrafımızda dönüyor muş da bundan kimsenin haberi yokmuş gibi bir yaşam tarzı bize reva görülen. KITSAB Başkanı Orhan Tolun da bakın ne diyor bir gazeteye verdiği mülakatta; “Arama motorlarında yokuz” dedi. Yani bu ne demek?

Dünya ülkelerinden Kuzey Kıbrıs’a gelen turist yok demek.

Koca bir yalanın içine hapsolduk. Devekuşu misali başımızı kuma gömdük. Bize birileri tarafından uygun görülmüş bu yaşam şekli. Dünya’dan soyutlanmış, bir kenara terk edilmiş, evrensel değerlerden mahrum bir yaşam.. Birilerinin tahakküm sürdüğü bu yapının içinde tükeniyoruz. Bu yapıyı belli çıkar ilişkileri nedeniyle destekleyen birkaç zat yüzünden sadece oksijen tüpüne bağlı bir yaşam mücadelesi veriyoruz. Hepsi o kadar! Değerli dostlar kral hiç olmadığı kadar çıplak. Dünya’nın merkezinde değiliz elbette. Lakin bu yalan dolanın içinde çocuklarımızın geleceğinin göz göre göre heba edilmesi bir yana körelen hayatlarımızın ve tükenip giden ömrümüzün hiçbir karşılığı olamaz..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu