KıbrısManşetSiyaset

Ayranımız yok içmeye!

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun harabeye dönen binalarına tadilat yapılmazken, 1 milyon TL harcanarak Lefkoşa Merkez binası tuvaletlerinin değiştirilmesi büyük tepki gördü.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun harabeye dönen binalarına tadilat yapılmazken, 1 milyon TL harcanarak Lefkoşa Merkez binası tuvaletlerinin değiştirilmesi büyük tepki gördü.


“SÖZLEŞMELİ AVUKATLARA İHTİYAÇ YOK”
Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası, bugün yaptığı eylem çerçevesinde Başbakanlık önüne patlak araba lastiği bıraktı. EL-SEN Genel Başkanı Çağlayan Cesurer, kurumun üretimden koparılmak istendiğini, buna yönelik bir politika yürütüldüğünü vurguladı. Kuruma borcu olanlara yönelik Bakanlar Kurulu’ndan elektrik borçlarının tahsili ile ilgili yasa gücünde kararname geçirildiğini anımsatan Cesurer, bu noktada kuruma biriken borçların takibi için sözleşmeli olarak istihdam edilen avukatlara ihtiyaç kalmadığını, işlerine son verilmesi gerektiğini söyledi.

“İŞ YAVAŞLATMAYA GİDİLECEK”
Kuruma ait binaların “döküldüğünü” belirten Cesurer, bu binalara tadilat yapılmazken, Lefkoşa’daki merkez binasında 1 milyon TL harcanarak tuvaletlerin değiştirildiğini ifade ederek, önceliğinin bu olmadığını söyledi. Cesurer, yeni santral yatırımlarına yönelik 16 Şubat tarihinde alınan yönetim kurulu kararının KIB-TEK Genel Müdürü tarafından bekletildiğini, uygulamaya konmadığını savundu. “Çünkü aldığı talimat bu yöndedir” diyen Cesurer, elektrik bağlantı taleplerinde torpil yapıldığını savunarak, buna son verilmediği takdirde bugünden itibaren sendika üyelerinin öncelikli başvurular haricinde talep edilecek işler için iş yavaşlatılmaya gideceklerini söyledi.

“MÜDÜR GÖREVDEN ALINMALI”
EL-SEN’in eylemleri sırasındaki sabote girişimleri konusuna değinen Cesurer, Gazimağusa’da sabotaj yaptıkları gerekçesiyle polise şikâyet edilen kişilere yönelik şikâyetin KIB-TEK Yönetim Kurulu üyesi tarafından Başbakanlık Müsteşarının talebi üzerine geri çekildiğini açıkladı. Cesurer, “Bu da bize döndürülen dolapları, sabotajları kimin yaptığını bir kez daha göstermektedir” dedi. KIB-TEK Müdürü’nün kurumdaki iç barışı ortadan kaldırdığını dile getiren Cesurer, müdürün görevden alınmasını talep etti. Cesurer, hükümetin patlak lastikten beter bir durumda olduğunu vurgulayarak, Başbakanlık önüne bunun simgesi olarak lastik bıraktıklarını söyledi.


Diğer Haberler

Başa dön tuşu