GenelKıbrısManşet

Aysal: Çağdaş ve planlı gelişen bir ülke olabilmenin en önemli unsurlarından biri İmar Planları’dır

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) Genel Başkanı Seran Aysal, sürdürülebilir çevre ile gelişmiş, çağdaş ve planlı gelişen bir ülke olabilmenin en önemli unsurlarından birinin İmar Planları olduğunu vurguladı.

Çevre Örgütleri Temsilcileri, Genel Başkan Seran Aysal’ı ziyaret etti

Yeni Karpaz Derneği ve Kıbrıs Sulak Alan Topluluğu, KTMMOB’ye ziyarette bulundular. Görüşmeye; KTMMOB’den Genel Başkan Seran Aysal, Genel Sekreter Türker Aktaç ile Şehir Plancıları Odası’nı temsilen Oda YK Sekreter Üyesi Ali Kanlı, Yeni Karpaz Derneği’nden Başkan Turgay Öykün ile Dernek Üyesi Erol Emin, Kıbrıs Sulak Alan Topluluğu’nu temsilen Asuman Korukoğlu Kuyucu ve Zühal Mustafaoğulları katılım gösterdi.

“Karpaz için İmar Planı en erken zamanda yürürlüğe girmeli”

Çevre Örgütleri Temsilcileri ziyarette yaptıkları konuşmalarda, çarpık yapılaşmanın ciddi bir sorun haline geldiği ülkemizde denizi ve ormanlık alanları ile doğası korunmuş son bölge olan Karpaz için İmar Planı’nın en erken zamanda yürürlüğe girmesine destek için KTMMOB’ye ziyarette bulunduklarını dile getirdiler. Karpaz’ın Kıbrıs’ın tamamının ziyaret ettiği bir bölge olduğunun belirtildiği ziyarette, konunun toplumsal bir mesele olduğu kaydedildi.

Aysal: “Çağdaş ve planlı gelişen bir ülke olabilmenin en önemli unsurlarından biri de İmar Planları’dır”

Genel Başkan Seran Aysal da konuşmasında, sürdürülebilir çevre ile planlı, gelişmiş ve çağdaş bir ülke olabilmenin en önemli unsurlarından birinin İmar Planları olduğunu vurguladı. KTMMOB ve bağlı Odalar olarak bilimi temel alarak yürütülecek her çalışmaya destek olacaklarını aktardı.

Aysal, her çalışmanın toplumsal ve kamusal boyutu ile de yakından ilgilenerek, planlı çevresel ve kamu etkisini dikkate alan, altyapı gerçekleri ile uyumlu bir planlama yaparken, çevrenin, doğal kaynakların, nitelikli tarım arazilerinin üretimde tutulması, özel koruma alanlarının korunabilmesinin öncelikleneceğini bir anlayışta ve bölge insanın da kalkınmasını gerçekçi ve bölge değerleri ile uyumlu planlanmasını merkezine alan, iş işten geçtikten sonra yayınlanan planlardan ders alarak yürütülecek çalışmalara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını yeniledi.

Karpaz gibi hassas bir bölgede de bir an önce planın tamamlanmasının öneminin altını çizen Aysal, temel planlama ilkelerinden ve bölge gerçeklerinden uzak, “kişiye özel” planlamanın da karşısında durarak varsa böylesi bir çalışma niyeti olan onlarla da mücadele edileceğini belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu