EkonomiKıbrısManşetTürkiye

Ayvayı yedik!

Türk Lirası dün tarihinin en düşük değerini gördü. Kurlar %1’in üzerinde arttı. Vatandaş dertli:

Türk Lirası dün tarihinin en düşük değerini gördü. Kurlar %1’in üzerinde arttı. Vatandaş dertli:

REKOR KAYIPLAR
Türkiye’deki seçimler sonrasında “korumanın kalkmasıyla” erime süreci hızlanan Türk Lirası, 6 Haziran itibarıyla yabancı para birimleri karşısında tarihinin en düşük değerini gördü. Dün sabah dış piyasalarda dolar 21.67 seviyesinde işlem görürken, Euro ise 23 lirayı ilk kez aşarak, 23.71 seviyesine ulaştı. Dış piyasalarda dün aat 15.00 itibarıyla dolar 21.51; Euro 23.18; sterlin de 26.81 TL idi. KKTC piyasasında ise aynı dakikalarda dolar 21.90; Euro 23.45; sterlin ise 27.20’den satılıyordu. Bankalararası piyasada doların TL karşısında %1.17; Euro’nun %1.11 ve sterlinin de %1.00 oranında artış gösterdiği hesaplandı.

ŞİMŞEK ÇAKACAK MI?
İkinci tur cumhurbaşkanı seçiminin ardından dolar, Euro ve sterlin rekor üstüne rekor kırmaya devam ederken, TC Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve başlayan Mehmet Şimşek’in izleyeceği politika henüz netleşmedi. Şimşek, devir teslim töreninde açıklamalarda bulunarak, “Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır. Kurala dayalı bir Türkiye ekonomisi özlenen refaha ulaşmamızda önemli olacaktır. Makro finansal istikrarı önceliklendireceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

VATANDAŞ ÇARESİZ
Tüm mal ve hizmetlerin dövize endekslendiği ülkede halk endişe içerisinde TL’nin erimesini izliyor. Türk Lirası’nın iyice değersizleşmesi, vatandaşların sosyal medyadaki dünkü paylaşımlarında önemli bir yer bulurken, “ayvayı yedik” diyen çok sayıda vatandaş vardı. Dövizin yükselmesi yeni zamların müjdecisi olurken, seçim derdinin yaşandığı bugünlerde, hükümetin atacağı adımlar merakla bekleniyor.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu