KıbrısManşetSiyasetToplum

Az düşünseler bunu çözüm olarak görmezlerdi

Aklın fikrin kaybolduğu bir dönemde el yordamı ile ülke yönetmeyi marifet sayan bir anlayış gelişti ülkede

Aklın fikrin kaybolduğu bir dönemde el yordamı ile ülke yönetmeyi marifet sayan bir anlayış gelişti ülkede.

Eğitimin Bakanı Sayın Çavuşoğlu , sosyal medyada bazı kişilerin “çadırlardan utandığını” yazdığını bundan utanılmaması gerektiğini, bunun bir gerçek olduğunu ve kabullenilmesi gerektiğini söylüyor. Bende diyorum ki bu ülkenin gerçeği olamaz ve bir yurttaş olarak bunu kabul etmem mümkün değil..

Neden?

Her şeyden önce şunu idrak etmek zorundayız. 21’nci yüzyılda yaşıyoruz.

Bir felâket durumunda değiliz, ülke savaş ve veya doğal afetle yerle yeksan da olmadı.

Ha eğer böyle hadiselerle karşı karşıya kalsaydık bu  tür adımların atılmasını  tedbirlerin alınmasını olağan çerçevede makul görebilirdik. Ama yok da  böylesi bir çağda hiçbir doğal afet ve savaş durumu olmadan ve daha farklı alternatifler üzerinde çalışılmadan yüzlerce çocuğu çadırlarda soğuk,yağmur ve birkaç hafta sonra da kavurucu güneş altında eğitime mahkum etmenin izahı olamaz. Ki eminim sayın bakan da bunun idraki içindedir. Nitekim sayın bakanın deprem bölgesindeki çabasını ve davranışlarını toplum olarak nasıl ki takdir ettik, alkışladık, çok tabidir ki yanlışlarını da eleştireceğiz. Dolayısıyla sağduyulu yaklaşmak, yaşananlara objektif pencereden bakabilmek, görebilmek ve sağlıklı değerlendirebilmek de çok ama çok önemlidir bu süreçte.

Bugün  üzerinde ortak akl yaratıp düşünmemiz ve konuşmamızngereken öncelikli konu üzerinde yeterince düşünmeden atılan adımlardır.

Ha imkan yok, kasa boş, kaynak yok gibi öne sürülen mazeretler gerçekçi argümanlar değildir.

Bu ülkede ülkeye yetecek ve gerekli yatırımları yapacak kadar kaynak vardır.

Yeter ki niyet olsun ve var olan kaynaklar ortaya çıkarılıp doğru yönetilsin.

Nitekim bugün ülkede kayıt dışı ekonomik aktiviteler, vergi adaletsizliği ve illegal yoldan gelen paranın ehli ellerde meşrulaştırılıp ortaya çıkarılmasına göz yuman devletin de bunda ciddi sorumluluğu var. Yoksa kaynak mevzusunu memur maaşlarına bağlayıp bunu öne sürmek düpedüz kendine siyasette alan açma gayretidir. Aslında toplumun ekonomik, sosyal, kültürel bütün sorunlarının hepsi ahlak problemidir. Ahlak yoksunluğunun başladığı noktada çöküş kaçınılmaz olur.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu