KıbrısManşet

Azerbaycan-Kıbrıs Dostluk Cemiyeti, uluslararası konferans düzenliyor

İnsanlık tarihinin kara lekesi 'Hocalı Katliamı' Uluslararası Konferansı gerçekleşecek.

 

İnsanlık tarihinin kara lekesi ‘Hocalı Katliamı’ Uluslararası Konferansı gerçekleşecek.

-26 Şubat 1992 yılında ermeni güçlerinin Azerbaycan’ın stratejik öneme sahip Hocalı kasabasına girerek sivil insanlara karşı hunharca yapmış oldukları Hocalı Katliamının 30. Yılı dolayısıyla Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sn. İlham Aliyev’in kararnamesi ile dünyanın çeşitli ülkelerinde faaliyet gösteren Azerbaycan Diaspora Teşkilatı bir dizi etkinlikler düzenlemektedir. Ülkemizde faaliyet gösteren Azerbaycan-Kıbrıs Dostluk Cemiyeti Hocalı soykırımının anılması amacı ile uluslararası konferans düzenliyor. Azerbaycan Devlet Diaspora Başkanlığı ile Türk Aksakallar Birliğinin desteği ve Girne Amerikan Üniversitesinin ev sahipliğinde yapılacak olan uluslararası konferansa Azerbaycan cemiyetinden büyük bir heyet katılacak.


KKTC Cumhurbaşkanı Sn. Ersin Tatar’ın açılış konuşması yapacağı Azerbaycan Devlet Diaspora Başkanlığı temsilcisi, Azerbaycan hükümeti adına Milletvekili, Büyükelçi Ramil Hasan, Azerbaycan Milletvekili Prof. Dr. Anar İskenderzade, Azerbaycan Milletvekili Elşad Mirbeşiroğlu, Azerbaycan Aksakallar Birliği Başkanı Prof. Dr. Sudeyf İmamverdiyev, Dünya Azeri Türkleri Genel koordinatörü Başar Kömür, Azerbaycanlı gazeteciler, Elnur Ertürk, Nicat Dağlar ve diğer saygıdeğer misafirler katılacaktır.
26 Şubat 18.00’da Girne American Üniversitesi Spectrum Kongre Merkezinde gerçekleşecek olan etkinliğimizde adada bulunan akademisyenler, hükümet yetkilileri, milletvekilleri, basın mensupları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, ve tüm halkımız davetlidir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu